Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 mandag 18. februar 2008 kl 21.25 Psych

"Synske" Shawn

Politi-medhjelperen Shawn Spencer (James Roday) har en formidabel registreringsevne. (Foto: NBC Universal Studios)
Politi-medhjelperen Shawn Spencer (James Roday) har en formidabel registreringsevne. (Foto: NBC Universal Studios)
Det er klart for premiere på den amerikanske krimkomedien "Psych" som vi skal følge mandager fremover på NRK3. Vi møter Shawn Spencer som er ny i byen,. Han blir fort lagt merke til for sine evner for detaljert observasjon og gjør snart sitt første scoop.

Shawn Spencer (James Roday) er ikke bare sønn av en politimann, han er også selv en av politiets beste medhjelpere. Men noen fast jobb har han aldri greid å holde på, til det er han alt for mye innstilt på å ha det moro.

Faren Henry Spencer (Corbin Bernsen) har flasket sønnen opp på kriminalgåter, og unge Shawn har utviklet et topptrent minne som nærmest er fotografisk. Hans nærmeste venn – og motvillige samarbeidspartner – er Burton Guster (Dulé Hill).

Shawn tar saken
Når politiet står fast i en sak, løser Shawn den enkelt ved bare å merke seg ting han ser i nyhetssendingene.

Etterforsker Carlton Lassiter (Timothy Omundson) på politikammeret er vantro, og kaller Shawn inn til forhør. Han har Shawn mistenkt for å være delaktig i en sak
han har vært med på å løse. For hvordan kan Shawn ellers sitte på slike mengder med innside-informasjon? undrer Lassister.

Shawn klarer å bløffe Lassiter til å tro at det hele beror på at han er synsk, og detektiven lar ham gå. På vei ut møter Shawn konstituert etterforskningsleder Vick (Kirsten Nelson) som trenger hjelp til å løse en kidnappingssak. Det dreier seg om en kjent person som er bortført.

Etterforskningsbyrået "Psych"
Som vanlig drar Shawn nytte av sine formidable registreringsevner. Til slutt i episoden kommer Shawn med en utfordring til vennen Burton Guster: Kan han tenke seg å være med på å starte byrået "Pysch" sammen med ham?

Amerikansk dramaserie 2006
Produsert av: NBC Universal Studios
Originaltittel: Psych / Psych: Pilot
I rollene: James Roday (Shawn Spencer), Dulé Hill (Burton Guster), Corbin Bernsen (Henry Spencer), Timothy Omundson (Carlton Lassiter), Kirsten Nelson (konstituert etterforskningsleder Vick)
Kontaktperson: Steinar Dahl, tlf 23 04 74 57
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900,
info@nrk.no