Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 28. september 2010 kl 21.30 Bokprogrammet: Møte med Lars Saabye Christensen

Et møte med Lars Saabye Christensen


Den populære og prisbelønte forfatteren Lars Saabye Christensen er svært aktuell i høst. Bokprogrammet går i dybden på årsaken.

Saabye Christensen har nylig kommet med en ny sprelsk roman med tittelen "Bernhard Wahls forsnakkelser". Her møter vi en forteller som banner og snøfter seg gjennom 600 sider i en bok som har fått flott mottagelse av kritikerne. I tillegg har han skrevet en dypt personlig beretning om sin danske far i boken "Mitt danske album". Denne har kommet ut i Danmark, men ikke i Norge ennå. I oktober er det også premiere på en ny norsk film bygget over Lars Saabye Christensens bok "Maskeblomstfamilen (fra 2003).

"Kantete" mennesker
Programleder Siss Vik møter forfatteren i Bernard Wahls geografiske område på Oslo vest og stiller forfatteren blant annet spørsmål om hvorfor han har en slik forkjærlighet for skavanker, eller "kantete" mennesker som han selv kaller dem.

Lars Saabye Christensen er nemlig dypt fascinert av personer som skiller seg fra det "normale". I et middagsselskap ville han heller ha valgt å tilbringe kvelden sammen med en Bernard Wahl, med sin Tourettes, enn med noen av de andre gjestene. Han sier han har hatt det festlig med å skrive denne boken, som er breddfull av grove ord.

Fortelling om far
Bokprogrammets videojournalist Marit Christina Lie har gjort opptak der Lars Saabye Christensen leser fra "Mitt danske album", den andre av hans bøker i høst. Boken om København og faren er skrevet sammen med faren, da han lå på dødsleie. Deler av boken er farens egne ord. Faren forstod selv at han ikke ville rekke å se boken ferdig, men forfatteren tror at han ville ha blitt fornøyd med resultatet.

Vi får også en presentasjon av fem bøker som har inspirert Lars Saabye Christensen i hans forfatterskap. Ikke sjelden har begynnelsen på hans egne bøker startet under lesning av andre viktige bøker.

Om Bokprogrammet
Programleder Siss Vik gir deg ukentlige møter med alt fra nobelprisvinnere til kioskdronninger. Hun retter bokprogrammets sultne lesebriller over brennaktuelle tekster, stille bestselgere, politisk propaganda og hip hop-tekster.


Egenprodusert litteraturprogram (2010)
Programleder: Siss Vik
Prosjektleder: Bjørn Hulleberg
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, tlf 911 64 716
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no