Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 9. august 2002 kl 21.10 Niern: Bleeder

Vold og selvforakt i dansk drama

Kim Bodnia spiller Leo i den danske filmen
Kim Bodnia spiller Leo i den danske filmen "Bleeder". (Foto: Casper Sejersen)
Det forelskede paret Leo og Lousie deler en leilighet, men tilsynelatende lykke blir snudd til en menneskelig tragedie når Lousie blir gravid. Svangerskapet utløser en enorm reaksjon hos Leo, og undertrykte og mørke følelser kryper mot overflaten.

Han blir aggressiv mot Lousie - og mot seg selv. Han hater jobben sin, avskyr leiligheten de deler, forakter seg selv, og nå må han i tillegg ta på seg ansvaret og forpliktelsene et barn innebærer. Han har holdt frustrasjonen nede ved å bruke tid på sine interesser; drikking med kamerater og voldsfilmer på video. Tanken på å bli far blir for mye for ham, og snart faller den Leo Louise kjenner sammen foran øynene hennes.

Louis, Lousies overbeskyttende bror, setter ikke pris på behandlingen søsteren blir utsatt for av Leo. Han truer med å hevne hvert slag hun får, dersom Leo ikke tar seg sammen og oppfører seg som en mann.

Fremmedgjøring
Fremmedgjøring, vold i hjemmet og på video er blant temaene ”Bleeder” berører. I hovedrollen som Leo finner vi Kim Bodnia, som er kjent fra danske filmer som ”I Kina spiser de hunder”, ”Nattevakten” og den norske ”Øyenstikker”.

Dansk spillefilm fra 1999
Regi: Nicolas Winding Refn
I rollene: Kim Bodnia, Mads Mikkelsen, Zlatko Buric, Levino Jensen, Rikke Louise Andersson og Liv Corfixen
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 78 53

Bilder
1 Kim Bodnia spiller Leo i den danske filmen ”Bleeder”. (Foto:Casper Sejersen)
2 Rikke Louise Andersson spiller den gravide Lousie ”Bleeder”. (Foto: Casper Sejersen)
3 Louis (Levino Jensen) truer Leo på livet når han oppdager at han slår søsteren hans i filmen ”Bleeder”. (Foto: Casper Sejersen)