Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 5. februar 2000 kl 18.30 Smørøyet

Smørøyet (ttv)

NRK1 lørdag 5. februar kl 18.30
Smørøyet

Tilde blir motekonsulent

I dagens avsnitt av dramaserien \"Søsterns verden\" mener Tilde at faren trenger en aldri så liten oppfriskning både på kles- og hårfronten.

Tilde vil så gjerne at far skal pusse opp fasaden litt og hjelper ivrig til med forslag til konkrete forandringer. Far er tross alt alene, og kanskje får han bedre draget dersom han forandrer seg en anelse.
Jens på sin side synes ikke noe om farens helomvending. Det siste man vil når man er 13 år og heter Jens, er å ha en far som prøver å være hip!

Om serien
Når man er 13 år, kan det ofte føles som om man lever i en helt annen verden enn foreldre og storesøsken. Jens (Nicolay Dahr) har en storesøster som driver med helt andre ting enn Jens. Hun vet for eksempel mye mer enn ham om festing, røyking, drikking, mensen, kviser, sommerjobber, det å henge på byen og ikke minst - kjærester. Det tror i alle fall Jens, men Mathilde - populært kalt Tilde (Lena Sandvand), er ikke så ivrig etter å fortelle den innpåslitne lillebroren sin om alt.
Hva gjør han da? Snoker, kanskje? Jens er ekspert på å finne ut interessante ting om søsteren, gjennom hennes skoledagbøker, tekstmeldinger og mail, og han lytter gjennom dørene. Samtidig er han en engstelig type, og han har en livlig fantasi hva angår søsteren. Han tror hun havner opp i all salgs trøbbel, og da må han inn å redde henne. Det er bare det at Jens så altfor ofte misforstår...

NRK1 lørdag kl 18.30

Bilde er lagt ut til programmet i uke 4.
Egenprodusert barne- og ungdomsprogram
Manusforfatter \"Søsterns verden\": Stine Buer
Prosjektleder Smørøyet: Barbro Semmingsen
Pressekontakt, Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf. 23 04 99 18