Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 onsdag 29. oktober 2008 kl 20.00 Bare Bea

Første gang suger

Bea (Kaia Foss) er forelsket, men er det lurt å ha sex med ham første gang? (Foto: Maipo Film & TV-produksjon AS)
Bea (Kaia Foss) er forelsket, men er det lurt å ha sex med ham første gang? (Foto: Maipo Film & TV-produksjon AS)
Bea er 16 og et halvt år. En ung forfatterspire som er forelsket i skolens kjekkeste, smarteste og kuleste, tredjeklassingen Daniel. Men hvordan skal man få erfaring nok til å være sammen med en som tilynelatende er veldig erfaren? Lese Kama Sutra?

Venninnegjengen er frampå med gode råd. Og det første rådet er å aldri miste jomfrudommen med noen man er forelsket i. Det blir nemlig alltid mislykket første gangen. Venninnene kaster sine øyne på Anders, som er 19 år og har planer om å bli gartner. Han er ubetydelig, og derfor perfekt som prøvekanin.

Mia fikser et møte mellom Bea og Anders, men glemmer å informere ham om at hans rolle som sengevenn kun er av praktisk karakter. Etter det klumsete – men også vellykkede – møtet, har han derfor grunn til å tro at Bea er oppriktig interessert i ham. Men det er hun altså ikke. Hun skal jo bli sammen med Daniel. Og det er jo også det hun vil? Eller vil hun noe helt annet? For eksempel flytte til Canada og begynne på ny skole?

Om filmen
"Bare Bea" er en historie om unge mennesker som prøver å finne ut hvordan man skal oppføre seg i grenselandet mellom barn og voksen, og hvor det meste kretser rundt skolevenner, potensielle kjærester, sex og egne forhåpninger. Det er en film om unge mennesker som agerer voksne i rå dialog, utfordrende oppførsel og ubegrenset selvsikkerhet – men som i bunn og grunn er ganske uskyldig famlende i sine forsøk på å finne en plass i sine egne liv.

"Bare Bea" er den tredje filmen til regissøren Petter Næss. Den første var "Absolutt Blåmandag" som fikk Amandaprisen i 1999 for både beste mannlige og beste kvinnelige hovedrolle. Den andre var "Elling" som ble sett av nesten 800 000 mennesker i Norge, og nominert til Oscar som beste utenlandske film.

Filmen er sendt tidligere.

Norsk drama (2004)
Originaltittel: "Bare Bea"
Med Kaia Foss (Bea), Kamilla Grønli Hartvig (Mia), Ida Thurmann-Moe (Ida), Maria Gullaksen Brinch (Anniken), Kim S. Falck-Jørgensen (Anders) og Espen Kloumann Høiner (Daniel)
Regi: Petter Næss
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf: 23 04 78 53
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900, info@nrk.no