Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 mandag 1. februar 2010 kl 19.55 Top Gear

Bil fra luften, bil fra bunnen

I Top Gear-testen i kveld får du se hvordan en liten fransk sportsbil klarer seg på ishockeybanen. (Foto: BBC)
I Top Gear-testen i kveld får du se hvordan en liten fransk sportsbil klarer seg på ishockeybanen. (Foto: BBC)
Peer Gynts ville fart på bukkeryggen blir bare blåbær sammenlignet med det trioen i Top Geir setter i gang i kveldens episode.

Jeremy drar til Belfast for å gjøre en svært grundig test av Renaultsport Twingo 133. Til dette trenger han den britiske skuespilleren Ross Kemp, en tunnell og en ferge.

Samtidig er Richard opptatt med å finne opp en helt ny form for motorsport; nemlig flyplasskappkjøring. Se for deg en brannbil, en bagasjevogn og en lastebil som farer fram på flystipen. Det blir sommerens nye aktivitet.

På Top Gears test bane skal følgende biler sjekkes: Diesel Range Rover, BMW X5 og Audi Q7.

Om serien
Top Gear byr på store utfordringer, kaos, biler, kjendiser og til og med en uventet overraskelse. Det er 32 år siden første program gikk på lufta og siden starten har dette utviklet seg til et underholdende program myntet på flere enn de som er spesielt opptatt av dekkmønster og sylindere. Fra å ha vært et rent forbrukerprogram er det nå fylt med ekstreme tester for å finne ut hva biler tåler, merkelige stunts og utspekulerte utfordringer.

De tre programlederne Jeremy Clarkson, Richard Hammond og James May har godt grep om sitt publikum. Jeremy er biljournalist og svært kontroversiell. Richard, med kallenavnet "Hamsteren", er velutdannet og en svært kjent programleder i Storbritannia - en ekte bilentusiast. Og James, skribenten med det lange håret, er litt av en nerd.

Britisk dokumentarserie.2009
Produsert av BBC
Originaltittel: Top Gear
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900