Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 18. august 2002 kl 18.30 Kalvøya direkte

Sommeravslutning på kulturfestivalen

Marianne Furevold. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Marianne Furevold. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Stian Barsnes Simonsen og Marianne Furevold entrer NRKs egen scene på Barnas kulturfestival på Kalvøya i kveld. De byr på lett blandet underholdning med stemningsrapporter, innslag fra helgens høydepunkter og besøk av barn som opptrer.

Aktiviteter, kreativitet, glede og fellesskap er stikkord for Barnas kulturfestival, som arrangeres hver sommer på Kalvøya i Bærum. Her er et bredt utvalg av idretts- og friluftsaktiviteter i tillegg til aktiviteter innen kunst, musikk, håndverk og mye mer.

Melodi Grand Prix junior
Det blir flere musikalske innslag når Stian og Marianne inviterer barn til å opptre på scenen. Blant annet kommer de to som mange er blitt godt kjent med gjennom årets Melodi Grand Prix junior, nemlig de norske vinnerne To små karer. Guttene har gjort stor suksess med låta ”Paybacktime”. Den nordiske MGP. Jr - vinneren Razz fra Danmark, som egentlig heter Rasmus Ott, kommer også.

Festival i vekst
Barnas kulturfestival ble første gang arrangert på Ballerud gård i Bærum i 1989. Den gang var besøkstallet 1500 barn og voksne. Siden da har festivalen vokst seg stor, og i 1995 ble den flyttet til Kalvøya – med 10 000 besøkende. I fjor ble det satt ny publikumsrekord med 41 000 voksne og barn!

Egenprodusert og direktesendt underholdningsprogram
Programledere: Stian Barsnes Simonsen og Marianne Furevold
Prosjektleder: Herman Gran
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf: 23049841, mob: 93046697

Bilde
1 Marianne Furevold befinner seg på Barnas kulturfestival, og sammen med makker Stian Barsnes Simonsen skal hun by på blandet underholdning med barna som gjester (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)

2 Stian Barsnes Simonsen leder sammen med Marianne Furevold direktesendt underholdning fra Barnas kulturfestival. (NRK-foto: Ole Kaland)