Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 28. juni 2011 kl 23.45 Top Gear

Veteranbiler og en rockekonge


Jeremy, Richard og James fordyper seg i veteranbilelskernes univers for å finne ut om de gamle doningene er morsommere å drive med enn moderne biler.

De drar avgårde i en nesten 30 år gammel bil som de kjøpte på en auksjon, og med denne melder de seg på et bilrace på Mallorca. Det blir en durabelig utfordring der de skal kappkjøre med klassiske veteranbiler.

Jeremy Clarkson, den ene av de tre programlederne, får også prøvekjøre en skikkelig racer; en splitter ny BMWZ4. Og til slutt får vi møte vokalisten i AC/DC, rockekongen Brian Johnson.

Om serien
Top Gear byr på store utfordringer, kaos, biler, kjendiser og til og med en uventet overraskelse. Det er 32 år siden første program gikk på lufta og siden starten har dette utviklet seg til et underholdende program myntet på flere enn de som er spesielt opptatt av dekkmønster og sylindere. Fra å ha vært et rent forbrukerprogram er det nå fylt med ekstreme tester for å finne ut hva biler tåler, merkelige stunts og utspekulerte utfordringer.

De tre programlederne Jeremy Clarkson, Richard Hammond og James May har godt grep om sitt publikum. Jeremy er biljournalist og svært kontroversiell. Richard, med kallenavnet "Hamsteren", er velutdannet og en svært kjent programleder i Storbritannia - en ekte bilentusiast. Og James, skribenten med det lange håret, er litt av en nerd.

Sendt tidligere.


Britisk dokumentarserie.2009
Produsert av BBC
Originaltittel: Top Gear
Pressekontakt: Sidsel Mundal 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no