Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 10. november 2009 kl 19.30 Fra bondesønn til Nato-sjef

Fogh uten slips

Reimer Bo Christensen (th) har tilbrakt en sommerdag sammen med Anders Fogh Rasmussen (tv) – bondesønnen som ble NATO-sjef. (Foto: DR)
Reimer Bo Christensen (th) har tilbrakt en sommerdag sammen med Anders Fogh Rasmussen (tv) – bondesønnen som ble NATO-sjef. (Foto: DR)
I dette sjeldne og svært ærlige intervjuet krysser Anders Fogh Rasmussen sine spor, i samtale med Reimer Bo Christensen.

Intervjuet finner sted en solrik dansk sommerdag, og vi følger med til Hvidding der Anders Fogh Rasmussen vokste opp, og til Viborg katedralskole, der hans akademiske karriere startet.

Slet på skolen
En avslappet Anders Fogh Rasmussen ser tilbake på skoletiden da han fikk kjenne klasseskillet på kroppen. For overklassesønnene var årene på Viborg katedralskole en lek, men for bondesønner som Rasmussen selv, var hvert trinn et slit.

Familiens første akademiker
For å håndtere startvanskene med å forstå sjargongen i de akademiske kretser, kjøpte unge Rasmussen seg like godt en fremmedordbok. Bondesønnen har aldri lagt skjul på at han er noe av en mønsterbryter.

I sitt gamle klasserom ser Danmarks tidligere statsminister, og nåværende generalsekretær i NATO, tilbake på veien han har gått.

Dansk dokumentar fra 2009
Originaltittel: Fra bondesøn til NATO-chef
Produsert av: Danmarks Radio
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl, 92 40 38 70 / 23 04 45 76
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, 815 65 900