Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 11. juni 2000 kl 20.15 Fotball-EM 2000: Nederland-Tsjekkia

Fotball-EM 2000: Nederland-Tsjekkia


NRK1 søndag 11. juni kl 20.15
Fotball-EM 2000: Nederland - Tsjekkia

En av favorittene

Den andre vertsnasjonen i årets EM er Nederland som i kveld møter Tsjekkia. Med sterke profiler som Dennis Bergkamp, Edgar Davids, Marc Overmars, Jaap Stam og Patrick Kluivert er verten en av favorittene til EM-tittelen.

Kveldens kamp spilles på Amsterdam Arena. Stadionet, som ble offisielt åpnet av dronning Beatrix i 1996, er et multifunksjonelt stadion som primært fungerer som hjemmearena for AFC Ajax. Stadionet rommer 50.000 mennesker, og det er ventet fullsatte tribuner når Nederland spiller sin første kamp i EM 2000.

Favoritter
I likhet med det andre vertslandet, Belgia, behøvde ikke Nederland å spille kvalifiseringskamper til årets EM. Nederland regnes som en av favorittene, og dersom laget takler presset fra tribunene, vil det sannsynligvis nå langt, kanskje helt til finalen. Det er lenge siden det hollandske laget har vært så sterkt som nå, og kanskje kan årets EM bli en gjentakelse av suksessen fra 1988 da Nederland vant EM- gullet. Den gang var det profilene Marco Van Basten, Ruud Gullit og Frank Rijkaard som brakte laget helt til topps.
Rijkaard er fortsatt med, ikke på banen, men som landslagssjef.

Tsjekkia cruiset seg gjennom kvalifiseringsspillet og var det eneste laget som tok alle poengene i sin gruppe. Laget har vært i EM-finale tidligere - i 1996, sist EM ble arrangert - da de møtte Tyskland i finalen.

Dermed er det duket for en skikkelig duell i Amsterdam i kveld. Kanskje er det til og med finalistene som møtes allerede nå...

De to andre lagene i denne gruppen er Danmark og Frankrike.

NRK1 søndag kl 20.15

Egenprodusert sending fra NRK TV-Sporten
Kommentator: Arne Scheie
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18