Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 1. mars 2004 kl 22.30 Store Studio

Kaada kommer

Kristikerroste Kaada spiller live i Store Studio.
Kristikerroste Kaada spiller live i Store Studio.
Kaada har laget musikken til en rekke norske suksessfilmer, og er nå ute med sin kritikerroste popplate "MECD". I kveld spiller han live i Store Studio. I tillegg kommer den norske filmregissøren Hans Petter Moland.

Har du sett norsk film de siste årene, har du nesten garantert blitt forført av John Erik Kaada. Han har laget filmmusikken til en rekke norske kinosuksesser som "Mongoland", "Folk flest bor i Kina", "Tyven,Tyven" og "Alt om min far". Han er også snart aktuell med flere låter til den svenske filmen "Tur och Retur".

Kritikerrost
Selv om han er en av Norges mest kritikerroste musikere og komponister, har det ikke vært helt enkelt for musikkjournalistene å sette ham i bås. Tidligere har de kalt musikken hans elektrosurfepunk og psycoelektropunkjazz! Denne gangen har han gjort det litt lettere for musikkjournalistene og laget en pop-plate. I kveld står han på scenen i Store Studio.

Anerkjent regissør
Hans Petter Moland er den av Norges filmregissører som er best kjent internasjonalt, og oppmerksomheten ble ikke mindre av at han begynte å gråte på pressekonferansen under lanseringen av sin siste film "The Beautiful Country". Årsaken var at han fikk ros fra en journalist som hadde sett filmen, og Moland var så sliten etter å ha jobbet beinhardt med å få filmen ferdig til festivalen at noen pene ord fikk det til å renne over for ham.

Dette var under filmfestivalen i Berlin for et par uker siden, nå har han hvilt ut og er klar for å snakke om filmen, og om samarbeidet med store stjerner som Nick Nolte og Tim Roth, i Store Studio.

Om Store Studio
Programserien Store Studio er NRK Kulturs talkshow. Hver uke inviterer redaksjonen aktuelle stjernegjester fra kultur- og underholdningslivet som de har lyst til å snakke med - og et band som spiller noe folk fortjener å høre mer av.

Også i vår vil Store Studio sendes på P2. Når tv-sendingen slutter, tar radio over. Her får Anne og Per enda bedre tid til å snakke med gjestene. I tillegg til mer utfyllende betroelser, blir det plass til mer musikk.

NRK Kultur - egenprodusert magasin
Programleder: Anne Lindmo og Per Sundnes
Prosjektleder: Ales Ree
Pressekontakt: Frøydis Haug, 23 04 99 18/ 98 48 02 78,LENKER
  • Les mer om Store Studio