Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 5. november 2006 kl 21.05 Hovedscenen: Berlinfilharmoniens tusen og én natt

Norske solister med Berlinfilharmonien

Marita Solberg (sopran), solist med Berlinfilharmonikerne i
Marita Solberg (sopran), solist med Berlinfilharmonikerne i "Solveigs sang" fra Griegs "Peer Gynt-suite". (Foto: EuroArts Music Int.)
Igjen er det klart for en aften med skjønn musikk fra den vakre Waldbühne i Berlin, beliggende i en skog utenfor byen og med Berlinfilharmonikerne på scenen. Med en publikumsoppslutning på over 20 000 er dette en av verdens mest populære konserter for klassisk musikk. Konsertens tema er arabiske netter, nærmere bestemt "Tusen og en natt".

Estlands Neeme Järvi leder Berlinerfilharmonikerne, og på plakaten står to norske solister, sopranen Marita Solberg og mezzosopranen Ingebjørg Kosmo. Det blir utdrag fra Griegs "Peer Gynt-suite", med "Anitras dans","Arabisk dans" og "Solveigs sang". Det blir også anledning å høre nederlandske Janine Jansen som solist i Johan Svendsens "Romanse for fiolin og orkester".

Mozart-ouvertyren fra "Bortførelsen fra Seraillet" åpner temaet, med Carl Nielsens orientalske festmarsj "Alladin" og Rimskij-Korsakovs "Scheherazade" som oppfølgere.

Marita Solberg var vinner av Dronning Sonjas Internasjonale Sangkonkurranse 2001, og fra i høst er hun fast ansatt ved operaen i Stuttgart. Ingebjørg Kosmo har vært fast tilknyttet Den Norske Opera siden 1994.

Tysk musikkprogram (2006)
Originaltittel: Waldbühne 2006: Thousand and One Nights
Produsert av: EuroArts Music International GMBH
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no