Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 16. september 2003 kl 19.30 Pokerfjes

64 pokerfjes på NRK2

Programleder Linn Mevold Skogheim skal dele ut 100.000 til vinneren av
Programleder Linn Mevold Skogheim skal dele ut 100.000 til vinneren av "Pokerfjes". (Foto: Marte Rognerud)
I kveld går første program i den tredje sesongen av "Pokerfjes" på luften. To kvelder i uken, tirsdag og torsdag frem til lille julaften, kan seerne følge med på quiz og gambling på NRK2 med programleder Linn Mevold Skogheim. På selveste "dagen-før-dagen" vil en av de 64 deltakerne hente hjem årets julepresang!

"Pokerfjes" stiller med ny programleder denne sesongen, Linn Mevold Skogheim som har jobbet som programleder for NRK Hordalands morgen- og ettermiddagssendinger. Snart vil 25-åringen fra Aukra ved Molde tilhøre sjiktet av landets kjente tv-fjes. Tidligere har Linn vært tilknyttet andre redaksjoner i NRK som reporter, deriblant Vestlandsrevyen, Norgesglasset i P1 og Kaliber i Petre.

Ansiktsløfting
De fleste av de kunstneriske elementene i "Pokerfjes" er fornyet. Programmet får ny musikk og design.

Reglene i den nye utgaven er strengere og bidrar til at programmene blir enda mer spennende. Spenningen forsterkes av at programserien bygges opp etter cup-prinsippet. I hvert eneste program må de fire spillerne i studio kives om å kvalifisere seg til neste runde.

I finalen møtes til slutt fire spillere som skal kjempe om 100.000,-. Spørsmålene kommer som før fra seks ulike kategorier: 1) Sport & spill, 2) Samfunn & historie, 3) Reiser & geografi, 4) Natur & vitenskap, 5) Kunst & kultur og 6) Media & underholdning.

Audition
I juni var redaksjonen på auditionturné i Oslo, Stavanger og Trondheim. I august var den en del av Bergen Spillfestival. Til sammen ble det ca. 320 påmeldte kandidater. Påmeldingen skjedde ved besvarelse av 36 spørsmål og et videointervju (inkl. egenpresentasjonen på ca. 10 sekunder som brukes i starten av programmene.) På bakgrunn av dette har redaksjonen håndplukket til sammen 128 av de påmeldte til høst- og vårsesongen av "Pokerfjes".

Om "Pokerfjes":
"Pokerfjes" er et spørreprogram med allmennkunnskap og pokergambling som hovedingredienser. Programmet er en original idé fra NRKs egne rekker, og er blitt utviklet av kanalens kreative krefter i Bergen.

Serien har vært en av de mest populære på NRK2 i sine to første sesonger og har i enkelte miljøer nesten oppnådd kultstatus. "Pokerfjes"-T-skjorten er blitt et yndet samleobjekt.

"Pokerfjes" går tirsdager og torsdager fram til jul.

Produsert av NRK Program RIKS Bergen for NRK2
Programleder: Linn Mevold Skogheim
Prosjektleder: Ole Egil Størkson ole.egil.storkson@nrk.no
Presse: Erik Bull, tlf 99599760