Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 7. september 2004 kl 22.30 Safari - i kunst og omegn

På safari i samtidskulturen

Marte Spurkland skal også gå på safari i hjemlige trakter i høst. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Marte Spurkland skal også gå på safari i hjemlige trakter i høst. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Marte Spurkland er programleder for kulturmagasinet Safari. Redaksjonen har i år sju faste reportere som drar på safari i samtidskulturen, kun utstyrt med et dv-kamera. Tidligere har redaksjonen konsentrert seg om den internasjonale kunstverdenen, men i høst skal de også studere hva som skjer innenfor Norges grenser.

Det blir videoreportasjer med aktuelle personer, hendelser og begivenheter i kulturlivet, samtidig som redaksjonen ser nærmere på politikernes beslutninger i kunst- og kulturlandskapet.

Kunst i byen!
I høstens første sending skal det handle om byen og kunsten. Reporter Charlotte Thiis Evensen har møtt Lars Petter Hagen i forbindelse med åpningen av UKS-biennalen. Han går inn bak fasadene i byrommene, og jobber med de personlige historiene som skjuler bak veggene.

Kunst i byrommet finner vi også i Portugal. Her har reporter Marit Christina Lie funnet en kunstner hun selv omtaler som "en godt bevart hemmelighet i europeisk kunsthistorie". Eduardo Nery er blant annet fliskunstner, og har laget mye, og ikke minst stor, utsmykking av byrommene over hele Lisboa – hvor enn du snur deg.

Nye og gamle historier
Reporter Leon Mathisen har møtt den norske kunstneren Per Christian Brown, som har funnet sin idealby å jobbe i, Berlin. Her fotograferer han bykulisser, og kjente byrom med kjente historier. Han ønsker at publikum skal skape sine egne historier, og plassere dem inn i arbeidet hans – slik at det nye og det gamle møtes i byrommet.

Nytt nasjonalmuseum for kunst
Neste vår får vi et nytt nasjonalmuseum for kunst på Tullinløkka, og Safari vil følge utbyggingen høye gjennom høsten. I sesongens første program ser vi nærmere på den midlertidige paviljongen som skal stå ferdig i mai 2005. Arkitekt Magne Magler Wiggen presenterer "kyss frosken", som bygget heter, og Safari blir med på en virtuell vandring i bygget.

Egenproduksjon fra NRK Kultur
Programleder: Marte Spurkland
Faste reportere: Thor Oreld, Leon Mathisen, Charlotte Thiis-Evensen, Tina Waldø-Jensen, Sven Erik Helgesen, Atta Ansari, Helge Semb
Prosjektleder: Pål Sommer-Erichson
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252

Bilde
Marte Spurkland skal også gå på safari i hjemlige trakter i høst. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)