Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 23. juli 2004 kl 20.50 Retro

Svensk-norsk i Retro

Robert Wells, Kari Iveland, Elisabeth Andreassen og Ole Jørgen Grønlund (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Robert Wells, Kari Iveland, Elisabeth Andreassen og Ole Jørgen Grønlund (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Pianist, sanger og komponist Robert Wells har for lengst etablert seg med stor stjernestatus hos broderfolket. Kari Iveland er utdannet sangpedagog og har skrevet sanger, koret og samarbeidet med en rekke kjente, norske artister. I kveld finner de tonen hos Elisabeth Andreassen og Ole Jørgen Grønlund.

Tross sin unge alder, 40 år, har Robert Wells en lang og allsidig musikalsk merittliste. Han er klassisk utdannet pianist, men har like sterk posisjon som jazzpianist. Han synger og gjøgler, og har opptrådt med symfoniorkestre, kirkekor, i jazzklubber og i radio og tv i en rekke sammenhenger. Han er blant annet en av hovedaktørene i det populære tv-programmet "Så ska det låta" ("Beat for beat" i Norge) som sendes på svensk tv.

Kari Iveland debuterte som soloartist med albumet "Vektløs" i mars 2003, og fikk gode kritikker. Ivelands intime tekster avslører mye smerte, og hun forteller ærlig om et liv i motgang. Hun er utdannet ved universitetet i Oslo med musikk mellomfag, jazzsang. Kari Iveland samarbeider mye med Hilde Heltberg.

I kveld lager Robert Wells og Kari Iveland musikk sammen, og her står både "Crocodile Rock" og "I Believe I’m in Love with You" på menyen. Kari synger sin egen "Veiet og funnet for lett" og Robert bidrar med en låt som har fulgt ham i 15 år, "Nutrocker".

Egenprodusert underholdning
Programledere Elisabeth Andreassen og Ole Jørgen Grønlund
Prosjektleder Kerstin Asplund
Pressekontakt Anna-Marie Normann, tlf: 23 04 78 53