Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 26. desember 2001 kl 18.30 Eva og Adam

Du er en eneste for meg

Adam øver flittig på gitaren etter at han oppdaget at han og Eva har samme gitarlærer. Det betyr også at de spiller sammen, og da lønner det seg å være flink, tror han.

Adam er veldig forelsket i Eva etter at hun forærte ham et kyss under hans første dag på den nye skolen. Evas bestevenninne Linda inviterer til pyjamasfest, og da øyner Adam muligheten for et nytt kyss. I stedet blir det hele en kjedelig affære for Adam. Han blir kjempesjalu på en av guttene i sjuende, fordi det virker som om Eva synes de er mye mer interessante enn han.

Mye morsommere synes Adam det er at klassene planlegger en klassetur. Da får han i det minste ha Eva for seg selv. Klassen arrangerer loppemarked for å få inn penger til å gjennomføre reisen, og det meste går etter planen - helt til ekle Jontes pappa kommer forbi...

Om serien
Hver dag frem til 1. nyttårsdag blir det gjensyn med 12-åringene Eva og Adam og deres venner. Denne svenske serien for barn og ungdom er en øm og morsom skildring om den første kjærligheten, en skildring den yngre garde av norske seere tydelig satte pris på da de møtte de to turtelduene for første gang på NRK våren ifjor.

8 av 10 seere i målgruppen 9-13 år fulgte den gangen ”Eva og Adam”, som allerede da kunne vise til både en dramapris og barnejuryens spesialpris ved den nordiske barne- og ungdomsfestivalen i Danmark.

"Eva og Adam" startet som en populær tegneserie i et ungdomsblad. Forfatterne Måns Garthon og Johan Unenge, som også har skrevet manus til tv-serien, har gitt ut bøker og hele tegneseriealbum om de to turtelduene.

Svensk dramaproduksjon
I hovedrollene: Ellen Fjästad, Carl-Robert Holmer-Kårell, Ulrika Bergman og Pablo Martinez.
Pressekontakt Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53