Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 21. juli 2010 kl 19.30 Munter mat

Napoleon spesial


Det er krig på kjøkkenet, ikke mellom brødrene Price, men mellom et par av de rettene de lager. De har nemlig dekket opp til historisk gastronomi. Alle rettene gjemmer på en historie om Napoleon Bonaparte.

Et par berømte kaker har navn etter generalen, og fiskeretten Søtunge Walevsk, er for eksempel oppkalt etter Napoleons elskerinne. Adam og James gjenskaper så slaget ved Waterloo. De setter Napoleons livrett, Kylling Marengo opp mot Beef Wellington. Den siste har fått navn etter hans banemann, Hertugen av Wellington.

http://www.nrk.no/mat/1.7189727

Om serien
Nå er det danskenes tur på kjøkkenet – med et stort dansk grin som bonus! NRK viser en serie på 10 program med våre matglade spøkefugler i sør.

Brødrene Adam og James Price var låtskrivere og er kjent i Danmark fra underholdningsbransjen. De endte sin karriere med en forsmedelig 2. plass i danskenes Melodi Grand Prix i 1988, men det tok ikke knekken på dem. Her kommer de sterkt tilbake som tv-kokker. Det som kjennetegner programmene deres, er kombinasjonen mat og humor pluss bakgrunnen fra musikkbransjen. Skjerp smaksløkene og grav frem din pop-historiske hukommelse.

Dansk matprogram fra 2010
Produksjon: Danmarks Radio
Orginal tittel: Spise med Price, sesong 3.
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900LENKER
  • Her finner du oppskriftene