Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 13. november 2003 kl 21.30 De besatte

Jegeren

Marika (Marit A. Andreassen) er bekymret for sin sønn, men Åke Svensk (Magnus Krepper) oppmuntrer henne til å bli i gruppen (Foto: SVT)
Marika (Marit A. Andreassen) er bekymret for sin sønn, men Åke Svensk (Magnus Krepper) oppmuntrer henne til å bli i gruppen (Foto: SVT)
"Jegeren er den tredje kraften som skal være sterkere enn både det lyse og det mørke", skriver Adelyn Saville i den tredje boken. Men hva betyr det? Håkan Eriksson skjønte svaret til slutt, men nå er han død.

Etter at Håkan ble drept, må Jocke komme seg videre alene. Han møter Anna Lena igjen, men hun virker forandret. Hun ser annerledes ut og er ikke lett å kommunisere med.

Plutselig forsvinner hun. Nok en gang blir hun drevet av en kraft hun verken forstår eller kan kontrollere. Kan hun være jegeren den tredje boken snakker om?

Konfliktfylt
Marika har problemer med å holde seg i ro blant de andre. Hun tenker på sønnen Petter som hun har forlatt, og bekymrer seg for hvor den voldelige eks-mannen Tommie befinner seg. Hun får vite at han er på "den andre siden", men hun stoler ikke på at dette stemmer.

Hun sniker seg av gårde for å se sønnen sin, men Åke Svensk følger etter. Han overtaler henne til å bli med tilbake til gruppen. Lysets leder behøver henne der. Det gjør Åke også.

Brutalt
På "den andre siden" blir de mørke beordret til å dra ut til en bestemt adresse og hente fire personer. Gruppen blir ledet av Tommie, men alle blir tatt av politiet. Etter en brutal rømning vender de tilbake til sin leder og regner med at operasjonen var mislykket. Men mørkets leder er fornøyd. Hva mener hun egentlig?

Om serien
Historien utspiller seg i Norden i nåtid med tilbakeblikk til 1600-tallets Skottland. En navnløs kraft sveiper plutselig over verden og gir noen utvalgte mennesker overnaturlige krefter. De besatte er alle skadeskutte sjeler, og deres største svakhet blir nå plutselig deres styrke.

Hvordan vil de velge å håndtere kraften? Velger de å gå i det godes tjeneste? Eller det ondes? To vesener i kvinneskikkelser, "Den mørke lederen" og "Den lyse lederen", dukker opp samtidig med kraften. De samler de besatte i hver sin leir for å forberede det endelige slaget mellom det gode og det onde.

I sentrum for fortellingen står Jocke, en ung dagdriver som ikke selv er en av de besatte, men som blir rammet personlig av en katastrofe på grunn av de besatte. Etter dette forsøker han å finne ut hva som skjer. Jocke er vår hovedperson, og det er i takt med hans etterforskning vi følger historien etter hvert som den blir rullet opp.

Svensk/norsk thrillerserie
"De drabbade"
SVT/NRK Drama
Regi: Måns Mårlind
Manus: Hans Rosenfeldt
I noen av rollene: Eric Ericson, Lia Boysen, Eva Röse, Magnus Krepper, Paprika Steen, Lotta Karlge, Kjell Bergqvist, Ralph Carlsson, Sven-Åke Gustavsson og Marit A. Andreassen.
Pressekontakt, SVT: Martina Wahlström, martina.wahlstrom@svt.no 031-83 73 05/070-811 22 81
Pressekontakt, NRK: Elisabeth Burø, 23 04 98 32/93 04 66 97


LENKER
  • For mer informasjon