Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 26. desember 2012 kl 17.15 Folk og røvere i Kardemomme by

Markerer Egner-jubileet


NRK viser Nationaltheatrets jubileumsforestilling av Folk og røvere i Kardemomme by. Vi møter Tobias i tårnet, trikkefører Syversen og vesle Kamomilla i en musikalsk festforestilling.

I år er det hundre år siden Torbjørn Egner ble født. Nationaltheatret markerer jubileet ved å sette opp stykket som hadde urpremiere på teatret i 1956. Nationaltheatret hadde et nært og mangeårig forhold til Egner, og dette er den åttende gangen stykket settes opp på hovedscenen. Sammen med dansere og musikere byr Nationaltheatrets ensemble på en festaften for hele familien. I denne versjonen spilles dessuten Kamomilla, Remo og Tommy av barn.

Friskt blikk utenfra
Engelske Lisa Kent står bak regien. Hun har bred musikalbakgrunn fra England og Skandinavia, både som koreograf og regissør. Med et friskt blikk utenfra ville hun gi forestillingen et løft og skape en oppsetning med energi, humor, dans og masse musikk.

Kostymene er nye og scenografien er pusset opp, men det er aldri noen tvil om at vi fortsatt er i Kardemomme by.

Og pressen lot seg begeistre:

«I Kardemomme by av 2012 er alt ved det samme, gamle. Og kanskje er det best slik. Barna i salen er iallfall lykkelige, og det er tross alt det viktigste», skrev Aftenposten, mens Dagsavisen trakk fram den fornyede oppsetningen: «Regissør Lisa Kent har gitt stykket en forsterket musikalprofil, først og fremst i den gjennomførte koreografien. Sangene framføres som de alltid har blitt gjort, med flere friske grep i arrangementene».

Vårt Land var også imponert: «Folk og røvere i Kardemomme by» byr på mye action og en tydelig dramaturgi, og er trolig det Egner-stykket som passer best for scenen. Med et skuespillerensemble i storform til rådighet, skapes en gjennomført forestilling som garantert vil fenge de små besøkende.» Og Klassekampen mente stykket var: «En usedvanlig vellykket tolkning av Egners sceniske mesterverk».

Transmisjon av Nationaltheatrets jubileumsforestilling Folk og Røvere i Kardemomme By
Produsert av NRK Drama og NRK Super.

Programmets varighet 2 timer
Med: Per Egil Aske, Mari Maurstad, Espen Skjønberg, Per Egil Aske, Per Christian Ellefsen, Bernhard Arnø, Christian Greger Strøm, Henrik Horge, m fl.
Regi: Lisa Kent
Av: Thorbjørn Egner
Produsent : Bitte Monn-Iversen
TV-regi: Stein-Roger Bull
Pressekontakt hos Nationaltheatret: Stine Smemo Strachan / Informasjonsavdelingen, mobil 95 91 17 99/tlf 22 00 1655, stine.strachan@nationaltheatret.no
Kontaktadresse i NRK for presse: presse@nrk.no, tlf: 41428800
TV-seere bes kontakte: Publikumsservice, 815 65 900