Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 26. oktober 2006 kl 21.30 Ørnen

Estrid i klemma

Estrid (Ines Prange) har mange hemmeligheter. Foto: DR
Estrid (Ines Prange) har mange hemmeligheter. Foto: DR
Hallgrims nye kjæreste er en dame med mange hemmeligheter skal det vise seg. Den lyssky Frederik von Halle, som politiet mistenker for grove narkotikaforbrytelser, dukker nå opp hjemme hos rederiarvingen Estrid.

Det kommer for en dag at Estrids forlovede, en norsk finansmann, er blitt myrdet av sine kidnappere i Colombia.

Marie ser nærmere på det som har skjedd i lys av von Halles forbindelser til Colombia, og hun finner ut at det er von Halle som har forhandlet med kidnapperne på Estrids vegne.

Hallgrims forhold til Estrid, og spesielt hennes sjenerøsitet overfor ham, får ham nesten mistenkt for korrupsjon. Og etter en voldsepisode hjemme hos Estrid må han ta stilling til om han kan fortsette forholdet til henne.

Om serien
Krimserien "Ørnen" er en stort anlagt serie fra Danmarks Radio, produsert i samarbeid med NRK Drama og svensk og islandsk fjernsyn. Serien beskrives som en moderne krimodyssé med mye action. Samtidig handler den om en ung manns indre og ytre reise, inspirert av det klassiske dramaet "Odysseen".

Ved siden av "Krøniken" har "Ørnen" vært den mest markante dramasuksessen i Danmark. Under fjorårets Emmy-utdeling gikk serien til topps i klassen for beste internasjonale dramaserie. Dette har ført til stor interesse for serien internasjonalt, og DR samarbeider nå med et stort verdensomspennende distribusjonsselskap. Serien er allerede dubbet til tysk, og en fransk og spansk versjon er på trappene. Serien vises i Norge, Sverige og Island.

I høst sender NRK sesong 2 og 3, hver på åtte episoder. Tredje og siste sesong sendes i Danmark i oktober. Det er totalt produsert 24 episoder av "Ørnen".

Dansk krimodyssé, sesong 3
Av Peter Thorsboe og Mai Brostrøm
Produksjon: DR i samarbeid med NRK, SVT og RUV
Produsent: Sven Clausen
Med Jens Albinus (Hallgrim Ørn Hallgrimsson), Ghita Nørby (Thea Nelleman), Marina Bouras (Marie Wied), Steen Stig Lommer (Villy Frandsen), Janus Bakrawi (Nazim Talawi), Susan A. Olsen (Ditte Hansen), David Owe (Michael Kristensen), Ines Prange (Estrid Eriksen), mfl.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail:info@nrk.no
LENKER
  • Les mer om serien