Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

SUPER fredag 20. desember 2013 kl 18.00 Jul i Svingen

Kampen om snøborgen


Linus og vennene har bygget verdens flotteste snøborg. Men i et ubevoktet øyeblikk blir borgen erobret av Sletta-ungene, og det skal vise seg å bli svært vanskelig å få den tilbake.

Snøborgen til Svingen-gjengen er gjenstand for en hard kamp om eiendomsretten i kveld. Harriet og de andre fra Sletta er farlige motstandere, og selv om Atif har en bok full av lure råd, ser det ikke til at noen av dem virker.

Biggen forsøker å forklare at det er de som bruker hodet som vil vinne kampen, mens Akaya kan fortelle at i krig finnes ingen vinnere, bare tapere.

Etter mange runder i felten ser alt svært mørkt ut, og barna finner nye krefter på kjøkkenet hos Nure og Grete Bergum. Da promper Nure, og det gir Linus en idé. De vil lage stinkbomber for å jage Slettaungene ut av borgen!.

Med nytt pågangsmot setter vennene i gang og koker i hop verdens verste stinkbombe. Og deres utsendte hjelpere blir selvsagt ingen ringere enn Klara Klegg og Morten Mygg…

Om serien
Årets julekalender, "Jul i Svingen", er blant NRKs mest omfattende egenproduserte dramaserie. Den tar oss med tilbake til Svingen der Linus og vennene hans bor.

Gjennom hele desember følger vi barn og voksne i Svingen på eventyr og mange opplevelser. Hver episode er enkeltstående, og historiene blir fortalt med en stor dose humor, varme, underfundighet og nærhet.

Hele 213 opptaksdager og halvannet år med etterarbeid gjør "Jul i svingen" til en av NRKs største dramaserier. Manus er skrevet av Kjetil Indregard og regi er ved Atle Knudsen.

"Jul i Svingen" ble første gang sendt på NRK i 2006.

Egenprodusert dramaserie fra Barn og ungdom (2006)
Manus: Kjetil Indregard
Regi: Atle Knudsen
Musikk ved: Odd Nordstoga og John Vinge
Prosjektleder: Hege Waagbø og Annelene Søyland
Med: Jakob Borgen (Linus), Sebastian Warholm (Nure), Yvonne Johnsrud (Akaya), Ina Svenningdal (Åsa), Hassan Ali Iqbal (Atif), Erika Krohn (Victoria), Adrian Falch Karlsen (Børre), Mia Daniels (Klara Klegg) og Henrik Jacob Schatvet (Morten Mygg).

De voksne skuespillerne som er med: Anders Mordal (Marvin), Benedikte Lindbeck (Agnetha), Fritjov Såheim (Biggen), Bente Børsum (Fru Wold), Bibi Razia (Saima), Raija Iftikhar Ahmed (Omar), Turid Gunnes (Grete Bergum), Ulla Broch (Lucy), Fredrik Hannestad (Tor), Ayu Dewi Aarvak (Kartini), Siv Klynderud (Vera), Mats Mogeland (Arne Olav).

Presseansvarlig: Hilde Ljøen, 23 04 72 36/95 70 11 47
TV-seere bes kontakte: Publikumsservice, 23 04 70 00
LENKER
  • Barna i Jul i Svingen: