Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 11. august 2003 kl 19.30 Vi på Langedrag

Farvel med Langedrag

Jul på Langedrag -  med kanefart. (Foto: Arne Nævra)
Jul på Langedrag - med kanefart. (Foto: Arne Nævra)
Det skal handle om juleforberedelser og julefeiring i siste episode av serien fra Langedrag. Mens stall-og fjøsungdommene hakker hull i isen og tar julebadet i Tunhovdfjorden, henter Tuva og døtrene juletre i skogen nedenfor gården. Og selvsagt brukes fjording og slede.

Fjordhestene har også en sentral rolle når det lille juleshowet skal gå av stabelen. Hestejenta Marie har øvd lenge på ungarsk post, det å ri oppreist på to hester samtidig. Med lokalbefolkningen invitert som publikum kan det bli spennende nok.

En stor overraskelse for Edvin
Edvin aner ikke at det har vært jobbet lenge i kulissene for ham. Når mange festkledde mennesker samler seg i peisestua, tror Edvin det bare er et vanlig juleselskap. Etter at han og Eva har blitt sluppet inn, til en spent forsamling – kan Fylkesmannen fortelle om et budskap fra Slottet.

Om serien
I sommer byr NRK1 på et gjensyn med den populære familieserien som tar oss med til Langedrag naturpark og leirskole øverst i Numedal. I hele 26 episoder følger vi mennesker og dyr gjennom små og store begivenheter på den unike fjellgården.

Tusen meter over havet, med utsikt over fjorder og fjell mellom Hallingdal og Numedal, ligger Langedrag naturpark. Dette fristedet for barn og dyr ble etablert av ekteparet Eva og Edvin Thorson i 1980. Stedet er en populær arbeidsplass for mennesker med en glødende interesse for dyr. Foruten en mengde husdyr, finnes her også ville dyr som ulv og gaupe.

I serien møter vi gründerne Eva og Edvin Thorson, deres datter Tuva som er dyreansvarlig på Langedrag, og hennes unge døtre Marie og Torun. Også ansatte og praktikanter gir oss det rette inntrykket av hvordan tiilværelsen arter seg i naturparken.

Vi er med på følling og lamming, opplever små gaupeunger som ser dagens lys, men også at dyr blir syke, skadet eller dør.

Dokumentarserie i 26 episoder
Regi og foto: Arne Nævra
Foto og redigering: Stein Hage
Musikk: Sigmund Groven
NRK-koordinator: Chris Foss
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53
LENKER
  • les mer 
  • les mer 
  • les mer 
  • les mer