Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 10. november 2004 kl 19.55 Bak fasaden

Førjulsstemning med bismak

Servitør Svein Frode blir selv vist utgangen når han må permitteres i tre måneder. (Foto: Helga Bu)
Servitør Svein Frode blir selv vist utgangen når han må permitteres i tre måneder. (Foto: Helga Bu)
Julen står for døren, og Per Christian ser frem til tradisjonell familieferie etter det første halvåret som lærling. Men ikke alle gleder seg. Svein Frode frykter å stå uten jobb på nyåret.

Svein Frode mottar en lite hyggelig julehilsen fra ledelsen: Som en følge av konkursen på restauranten Lipp blir han permittert de tre første månedene det neste året. Han bestemmer seg for å oppsøke sin gamle arbeidsplass Color Line for å høre om de har noe ledig. Det blir et hjertelig gjensyn med gamle kolleger, men har de jobb til ham?

Julestress
Som lærling har Per Christian blitt rokert rundt på forskjellige stasjoner. Nå er han snart ferdig med to måneder på kjøttdisken, der han har lært oppdeling, klargjøring og behandling av forskjellige typer kjøtt. I julen er det ekstra mye å gjøre, og et lass med pinnekjøtt kan by på større utfordringer enn man skulle tro.

Vinvalg
Kokke- og servitørkonkurransen i Stavanger er i innspurten. Lagleder Nicolas har store forhåpninger til Arkan og Pål, men det er en del hindre som gjenstår. Frukt-tranchering er tidkrevende og vanskelig, og vinvalg til tre retter for ni gjester er heller ikke lett. Spesielt ikke når kokkeverdensmester Charles Tjessem sitter på en av stolene...

Om serien
Hotel Continental er et av Norges mest kjente hoteller, med en lang historie og tradisjon. Men hva skjuler seg bak fasaden? Hvordan er det å jobbe på et etablissement der beboere og gjester forventer førsteklasses tilbud og service døgnet rundt? Gjennom åtte programmer følger vi tett på ansatte i forskjellige posisjoner, og vi får et innblikk i hvordan arbeidsforholdene er på et hotell som ønsker å være blant de aller beste.

Men hvem er alle disse som sørger for at hjulene går rundt? Bak fasaden møter vi:

Svein Frode Pettersbakken (36). Reiseglad servitør i Theatercafeen. En av de få buddhistene fra Eina på Toten.

Per Christian Aastveit (19). Kokkelærling på hovedkjøkkenet, en humørspreder som jobber hardt for å ta fagbrevet. Fra Kristiansand.

Nicolas Facchin Blomgren (29). Restaurantsjef på gourmetrestauranten Annen Etage. Sveitsisk/italiensk opphav, har tidligere jobbet i Berlin og New York.

Marius Mæle (32). Økonomidirektør. Fra Ski. Kommer fra storkonsernet CapGemini Ernst & Young.

Eirik Lillebø (31). Souschef på hovedkjøkkenet og lærling Per Christians nærmeste sjef. Med ansvar for 48 lærlinger har han en utrolig stressende jobb. Kommer fra Stord.

Tommy Andreasen (32). Resepsjonssjef, kommer fra Rica-kjeden. Synes det er gøy på Hotel Continental fordi "det alltid skjer noe der". Fra Asker.

Premiere onsdag 29. september kl 19.55
Underholdningsdokumentar, produsert av Rubicon TV (2004)
Programleder: Guri Heftye
Prosjektleder: Per Selstrøm
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 98 41/92 01 55 79,