Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 13. oktober 2008 kl 23.15 Dalziel og Pascoe

En hjertesak for Dalziel

Førstebetjent Peter Pascoe (Colin Buchanan, bak) og sjefsetterforsker Andrew Dalziel (Warren Clarke). (Foto: BBC)
Førstebetjent Peter Pascoe (Colin Buchanan, bak) og sjefsetterforsker Andrew Dalziel (Warren Clarke). (Foto: BBC)
Da en eldre dame blir funnet druknet på en privat helseklinikk, føler Dalziel at han kommer til kort på grunn av hjerteinfarktet han har hatt. Offisielt er han fortsatt rekonvalesent. Partneren Pascoe tar kontrollen i ukens episode av "Dalziel og Pascoe".

Likevel lurer Dalziel seg inn "bakveien" i saken. Han booker seg inn på den private helseklinikken i håp om å kunne kombinere et sunt liv med litt etterforskningsarbeid.

Kvelningsdøden
Men også Pascoe og kollegene hans er i full sving med å nøste opp i mordsaken på Paxley Hall, som klinikken heter. For det er mord det dreier seg om, den tilårskomne Harriet Vanstone viser seg å være kvalt og deretter fortlatt i klinikkens badefasiliteter.

Og mens Dalziel piner seg gjennom en lang liste med ukomfortable behandlinger – som isbad og kalde avrivninger – synes han hele tiden å ligge et hestehode foran de andre i arbeidet med mordsaken.

Om serien
Sjefsetterforsker Andrew Dalziel og førstebetjent Peter Pascoe jobber på en politistasjon i Yorkshire. De to politimennene er svært forskjellige, og mange vil nok se dem som et pussig par. Men forbrytere har grunn til å være engstelig hvis de to blir satt på saken.

Dalziel har årelang erfaring, er direkte og likefram og kjenner alle mulige snarveier og triks som kan lette etterforskningen. Han lever usunt og har et spesielt nært forhold til alkohol. Pascoe er universitetsutdannet, liker å gjøre ting etter boka og har store ambisjoner. Han har et forhold til Ellie.

Tv-serien er basert på den engelske kriminalforfatteren Reginald Hill sine bøker.

Programmet er sendt tidligere.

Britisk kriminaldrama (1996)
Originaltittel: Dalziel & Pascoe, Series 7
Kveldens episoder: Dalziel & Pascoe, Series 7 (2+4:8): Men’s Sana
Produsert av: BBC Worldwide
I de viktigste rollene: Warren Clarke (Andrew Dalziel), Colin Buchanan (Peter Pascoe), Susannah Corbett (Ellie Pascoe), Prunella Scales (Miss Disney), Dominic Jephcott (Dr Sam Fallowfield), James D'Arcy (Franny Roote), Zoë Hart (Anita Sewell)
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900