Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 10. februar 2002 kl 21.10 Lekestue

Sorg og skyld

Roger (Nicolai Cleve Broch) har alltid hatt et greit, om ikke spesielt nært forhold til faren Geir Olav (Reidar Sørensen). Men Roberts selvmord fører til fullt brudd. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Roger (Nicolai Cleve Broch) har alltid hatt et greit, om ikke spesielt nært forhold til faren Geir Olav (Reidar Sørensen). Men Roberts selvmord fører til fullt brudd. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Roger er lammet av skyldfølelse etter at halvbroren Robert tok sitt eget liv. Han er også rasende på faren Geir Olav, som hadde et forhold til Helene bak Roberts rygg. Robert var blitt helt avhengig av Helene, som på sin side mistet interessen for ham da hun forsto at det ikke nyttet å prøve å gjøre Roger sjalu.

Robert fikk store problemer etter å ha forfalsket vitnemålet i et desperat forsøk på å komme inn på medisinstudiet. Da han ble strøket av Lånekassa, regnet han med å få låne penger av faren. Men Geir Olav brukte sparepengene på en hangglider til seg selv i stedet. Da Robert i tillegg oppdaget Helene i senga sammen med faren, raknet det helt for ham.

Bebreidelser
Roger bebreider seg selv at han ikke skjønte hva som foregikk i tide. Han er også full av hevntrang overfor faren, men føler medlidenhet for Helene som er bunnløst fortvilet. Forsøket på å trøste henne bærer imidlertid fullstendig galt av sted.

I kollektivet råder hjelpeløs taushet. Sorg er et språk kameratgjengen ikke kan. – Vi har spesialisert oss på det gøyale. Når vi har noe ordentlig å snakke om, vet vi ikke hva vi skal si, tenker Roger.

Om ”Lekestue”
NRK Dramas nye serie er basert på Roger Kurlands roman "Lekestue" fra 1997 og høstet mange lovord fra tv-anmelderne etter premieren 6. januar. Handlingen dreier seg rundt en festglad kameratgjeng i midten av 20-årene, med forfatterens alter ego Roger i spissen.

Roger (Nicolai Cleve Broch), Kjell (Thorbjørn Harr), Endre (Frode Winther Gunnes) og Thomas (Tord Vandvik Haugen) er oppvokst i samme rekkehusfelt på Lørenskog og har hengt sammen siden de var guttunger. Nå har de flyttet til Oslo for å studere og bor sammen i kollektiv på Majorstua. Plikter og ansvar hviler ikke særlig tungt på noen av dem; stort sett bruker de tiden på drikking, festing og sjekking.

Kranglefanten Glør (Joachim Daniel Rafaelsen) hører også med i gjengen, men han bor for seg selv sammen med kjæresten Anja (Marian Saastad Ottesen).

En kveld på byen sjekker Roger opp Helene (Anna Bache-Wiig), og kort etter forelsker han seg i Yumi (Jenny Størdal Toftner).

Rogers far Geir Olav (Reidar Sørensen) skifter stadig kvinner, men lever nå sammen med den flotte og sexy Nina (Trine Svensen). Hun har en sønn, 12-årige Simen, som Roger passer av og til. Rogers yngre halvbror, Robert (Thomas Robertsen), er fra et annet av farens forhold.

Episoden blir også sendt førstkommende torsdag på NRK1.

I rollene bl.a.:
Roger: Nicolai Cleve Broch
Glør: Joachim Rafaelsen
Endre: Frode Winther Gunnes
Kjell: Thorbjørn Harr
Thomas: Tord Vandvik Haugen
Yumi: Jenny Størdal Toftner
Helene: Anna Bache-Wiig
Robert: Thomas Robertsen
Anja, Glørs kjæreste: Marian Saastad Ottesen
Vår, Thomas’ kjæreste: Ingeborg S. Raustøl
Geir Olav, Rogers far: Reidar Sørensen
Nina, Rogers stemor: Trine Svensen
Simen, Ninas sønn: Nicolay Dahr
Anita, barnehagepedagog: Marika Enstad
Gerd, barnehagestyrer: Grethe Ryen
Jostein, barnehageassistent: Kristoffer Joner
Stalin, barnehageassistent: Ole Romsdal

Dramaserie etter Roger Kurlands roman
Episode 6 av 8
Produksjon: NRK Drama
Manus og regi: Tor M. Tørstad
Prosjektleder: Grete Rypdal
Musikk: Zuma og Javed Kurd
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 951 00 299LENKER
  • Les mer om serien 
  • Lekestue på nett