Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 26. juli 2000 kl 20.30 Dykk i arkivet

Dykk i arkivet (ttv)


NRK1 onsdag 26. juli kl 20.30
Dykk i arkivet (2:8)

Gro Shetelig Kruse - glad i musikk og natur

Torkjell Berulfsen har kvinnelig besøk i arkivet i kveld. Gro Shetelig Kruse er nok mest kjent som en gjenganger i musikkonkuransen \"Kontrapunkt\", men hun har også en solid musikkutdannelse bak seg. Hun ble Ungdommens Pianomester 17 år gammel, og hun har klaverpedagogisk eksamen på Musikkonservatoriet. Hun underviser i hørelære ved Norges Musikkhøgskole.

Men Gro Shetelig Kruse er ikke bare interessert i musikk. Hun er også glad i naturen, og hennes arkivønske er blant annet et gjensyn med Per Hafslund, den legendariske zoologen fra Drammen som samlet Norge til ett tv- rike på 60-tallet. - Det er utrolig hvor lang tid den mannen brukte på å måle lengden på en huggorm ved hjelp av en tommestokk, sier Torkjell Berulfsen, det må da minst være både norsk og svensk rekord...

Om serien
Torkjell Berulfsen inviterer kjente personer til en uhøytidelig samtale om smått og stort, med tilhørende \"dykk\" i NRKs rikholdige arkiv. - Jeg blir stadig overrasket over hvor mye som egentlig finnes der, sier han. Gjestene får lov til å komme med ønsker, men programlederen bestemmer også hva han vil vise gjesten. Det blir en dialog, også når det gjelder klipp fra arkivet.

Gjestene som dukker opp i løpet av serien er videre Jacob Margido Esp, Gry Waage, Sigurd Osberg, Catrine Telle, Odd Nerdrum og Randi Bratteli.

NRK1 onsdag kl 20.30

Bilde
Gro Shetelig Kruse har solid musikalsk bakgrunn, men har også andre interesser betror hun Torkjell Berulfsen, når de \"dykker\" ned i NRKs arkiv. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)

Programleder Torkjell Berulfsen
Prosjektleder Grete Rypdal
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83