Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 26. desember 2002 kl 20.55 Advokatene

Advokat Frutt i klemme

Ellenor Frutt (Camryn Manheim) i
Ellenor Frutt (Camryn Manheim) i "Advokatene". (Foto: 20th Century Fox)
Statsadvokaten forsøker desperat å forbedre statistikken over domfellelser i Boston-distriktet, og han ser en mulighet da advokat Ellenor Frutt skal forsvare 17 år gamle Darryl Hutchins som står tiltalt for å ha drept et lite barn.

Psykisk utviklingshemmet? Mentalt tilbakestående? Varig svekkede sjelsevner? Ellenor mener bestemt at tiltalte faller inn under en av kategoriene og vil forsvare sin klient til siste trevl i årets siste episode av den amerikanske serien ”Advokatene”.

Men unge Darryl Hutchins overrasker både statsadvokat og forsvarsadvokat underveis i saken.

Suksess-serie
Den amerikanske serien ”Advokatene” (The Practice) om liv og lære i sakførerfirmet Donnell, Young, Dole & Frutt i Boston er meget populær i USA, der den har gått siden 1996 på fjernsynskanalen ABC. Serien er nå inne i sin 7. sesong i USA, og den fortsetter også på NRK2 ut over på nyåret.
Season 3: Episode 13 - "Hammerhead Sharks Bobby, them for this case's shocking conclusion.

Mer om serien
Den amerikanske serien ”Advokatene” er tilbake med 22 nye episoder, i sin fjerde sesong og med nye vinklinger fra rettssalen der mesteparten av handlingen utspiller seg. Bobby Donnell (Dylan MacDermott) og hans dedikerte medarbeidere i det lille advokatfirmaet Donnell, Young, Dole & Frutt i Boston forsvarer de tilsynelatende rettsløse i samfunnet – og de rike. Bobby og resten av staben har som målsetting at rettssystemet skal komme alle til gode.

Ikke sjelden havner enkelte av sakførerkontorets medarbeidere langt ute på en tynn gren. Klienten de får frikjent i rettssalen, viser seg i neste omgang å utgjøre en reell fare både for dem selv og samfunnet. Eller omvendt, som når den dømte er uskyldig. Problemstillingene skaper moralske dilemmaer, og advokatene må jobbe seg gjennom dem. Serien har høstet stor anseelse, den har vunnet Emmy for beste drama, samt flere amerikanske tv-priser for beste serie. I tillegg har flere av skuespillerne mottatt priser. Den tidligere Boston-advokaten David E. Kelley som er mannen bak serien, står også bak ”Ally McBeal” og sykehus-såpen ”Chicago Hope”.

Rebecca Washington (Lisa Gay Hamilton), den tidligere resepsjonisten i firmaet, har i hemmelighet lest seg til juridikum. Nå er hun tatt inn som partner i firmaet og har kommet seg gjennom det første året som praktiserende advokat. Ny resepsjonist i firmaet er Lucy Hatcher (Marla Sokoloff). En misfornøyd Jimmy Berluti (Michael Badalucco) har sin advokatpraksis hos, men har ennå ikke oppnådd status som partner. Det har heller ikke advokat Helen Gamble (Lara Flynn Boyle), Bobbys gamle flamme. Selv bifaller hun at sjefen har fridd til en av partnerne i firmaet, Lindsay Dole (Kelli Williams), og fått ja. Foruten Dole består partnerne av Eugene Young (Steve Harris) og Ellenor Frutt (Camryn Manheim).

Amerikansk dramaserie fra 20th Century Fox
Originaltittel: The Practice (Serie 4)
I rollene: Dylan McDermott, Michael Badalucco, Lisa Gay Hamilton, Steve Harris, Camryn Manheim, Marla Sokoloff, Kelli Williams og Lara Flynn Boyle.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf 23 04 74 57