Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 3. februar 2001 kl 19.55 Fredrikssons fabrikk: "Haute Couture"

Fredrikssons fabrikk: \"Haute Couture\"

NRK1 lørdag 3. februar kl 19.55
Fredrikssons fabrikk (5)
Haute Couture

Paris neste!

Direktør Fredriksson er i fyr og flamme: Fredriksson Fashion har fått en eksportordre fra et motehus i Paris! Nå gjelder det å få sydamene til å vise at de mestrer den fornemste motekunst.

Det er en kjedelig hake ved bestillingen: En prøvedrakt må leveres fortere enn svint, og den må være feilfri. Samtidig må ikke damene få nyss om hvor mye som står på spill, for klok av skade vet Fredriksson at da får han automatisk krav om spesialtillegg og andre goder. Her gjelder det å fare fram med list og lempe.

Kari har slett ikke tid til å beskjeftige seg med saken, for hun er bedt på lunsj på Continental av sin sjenerøse kjæreste. Skåret i gleden er at hun ikke har noe passende antrekk for anledningen. Men damene på systua er aldri rådløse!

Om serien
Over ti år er gått siden\" Fredrikssons fabrikk\" så dagens lys, men den norsk-svenske situasjonskomedien er fortsatt en storfavoritt blant tv-publikum. Reprisene denne sesongen har blitt fulgt av over en million seere og hatt en markedsandel på rundt 70 prosent. Også i forrige repriseomgang, i 1997, oppnådde serien en gjennomsnittlig rating på godt over en million.

\"Fredrikssons fabrikk\" er en samproduksjon mellom NRK og Sveriges Television, og bygger på et britisk manus. I alt er det laget 18 episoder samt en egen spillefilm. Tv-serien er spilt inn på Det Åpne Teatret i Oslo med publikum til stede i studio.

Det er de tidligste episodene fra 1990 som nå sendes om igjen, senere får vi også se avsnittene fra 1992 og 1993. I alt står 16 episoder på sendeplanen denne sesongen fram til midten av april.

Handlingen utspiller seg et sted på Oslos østkant, der den svenske direktør Fredriksson (Magnus Harenstam) forsøker å holde liv i sin konfeksjonsfabrikk ved hjelp av fire oppfinnsomme og uregjerlige sydamer: Pia (Anne Marie Ottersen), Kari (Britt Elisabeth Haagensli), Oddveig (Elsa Lystad) og Margit (Aud Schønemann). Også hjelpegutten Tommy (Geir Kvarme) gjør en høyst variabel innsats for å få hjulene til å gå rundt, mens fru Fredriksson (Birgitta Andersson) legger seg opp i driften uten å oppnå de store resultatene.

NRK1 lørdag kl 19.55
Sendt i 1990 og 1993

Situasjonskomedie produsert av NRK og SVT
Manus: Ronald Wolfe og Ronald Chesney
Regi: Bo Hermansson
Oversatt og tilrettelagt av Andreas Markusson og Bo Hermansson
I rollene: Magnus Harenstam, Brit-Elisabeth Haagensli, Geir Kvarme, Elsa Lystad, Anne Marie Ottersen, Aud Schønemann og Birgitta Andersson
Pressekontakt: Helene Amlie, tlf 23 04 77 51, (helene.amlie@nrk.no)

Bilde
Direktør Fredriksson (Magnus Harenstam) er opprømt over eksportordren fra et motehus i Paris. Nå gjelder det å få de ansatte til å frambringe en perfekt prøvemodell. (NRK-foto: Ole Kaland)