Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 2. januar 2004 kl 18.30 Laura Trenter: Pappa politi

Svensk thriller for barn

Julian (Daniel Bragderyd) driver detektivarbeid i MC-miljøet og får hjelp av Jim (Ola Rapace Norell) (Foto: Knut Koivisto/SVT)
Julian (Daniel Bragderyd) driver detektivarbeid i MC-miljøet og får hjelp av Jim (Ola Rapace Norell) (Foto: Knut Koivisto/SVT)
Julians pappa er politi og en dag blir han skutt i tjenesten. Han klarer seg, men angsten og bitterheten sitter igjen. Mens pappa fortsatt er på sykehus, tar Julian saken i egne hender.

Det viser seg at det er en motorsykkelgjeng som står bak ugjerningen. Men ingen vet foreløpig akkurat hvem som skjøt. Alle vitner er så redde at de ikke tør å si noen ting, til og med pappa’n til Julian er livredd.

Undersøker på egen hånd
Julian starter i all hemmelighet sin egen etterforskning av MC-miljøet og havner plutselig farlig nær sannheten. Han får seg også helt uventet en ny venn og finner ut at ikke alle er slik som de i første omgang kan gi inntrykk av.

Barnas krimdronning
Serien om Pappa politi er basert på den svenske forfatteren Laura Trenters tredje bok. Hun er blant de mest leste barnebokforfattere i Sverige i dag, og er selv datter av kjente krimforfattere (Stieg og Ulla Trenter). Hun legger ikke skjul på at hun ble inspirert hjemme, der familien gjerne diskuterte mord ved middagsbordet!

Svensk krimserie for barn i tre deler
Originaltittel: Pappa Polis
Regi: Clas Lindeberg
I rollene: Daniel Bragderyd, Nathalie Kullenberg, Jakob Eklund, Ingar Sigvardsdotter og Inga Ålenius m.fl
Prosjektleder i NRK: Elin Raustøl
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf: 23 04 98 32/93 04 66 97