Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 18. juli 2008 kl 21.30 Seks fot under

Brenda returnerer

Nate og Lisa opplever at alt ikke bare er idyll, og med Brenda tilbake i bildet blir Lisa ekstra usikker på hvor hun har sin ektemann. (Foto: HBO)
Nate og Lisa opplever at alt ikke bare er idyll, og med Brenda tilbake i bildet blir Lisa ekstra usikker på hvor hun har sin ektemann. (Foto: HBO)
Claire får assistentjobb hos kunstlæreren, og Fisher & Diaz ansetter en ny lærling. Nate fokuserer på farsrollen, men da Brenda uventet dukker opp, kompliseres sakene.

På en skogstur finner et par et bilvrak med levninger av et menneske. Det er William Aaron Jaffe, som har vært savnet i 30 år. Familien kontakter Fisher & Diaz for å arrangere begravelsen. Under planleggingen spekulerer enken på om han fikk panikk og stakk av, fordi de "var et av de forferdelige ble-gift-altfor-tidlig-og-av-alle-de-feil-parene". Ser Nate paralleller til sitt eget ekteskap?

Ny jobb for Claire
Kunststudenten Claire har hatt bijobb som budbringer for brødrenes selskap. Da hun får tilbud om å jobbe som assistent for kunstlæreren Olivier Castro Stahl, sier hun opp hos begravelsesbyrået. Med løfter om at de kan spare mange penger, overtaler Federico Nate og David til å ansette en lærling.

For Claires del er jobben en ganske annen enn hun hadde forestilt seg.

Brenda er tilbake
Brenda og Nate hadde et forhold som opphørte da det kom for dagen at hun var rusmisbruker og ved flere anledninger hadde vært utro. Nate har siden giftet seg med Lisa, og sammen har de datteren Maya. Forholdet mellom Nate og Lisa er ikke problemfritt, og hun klager blant annet over at han har for høyt forbruk. Samtidig reagerer han på at Lisa har bestemt seg for å bli hjemmeværende, uten å konferere med ham først.

Konfliktene blir ytterligere forsterket da Lisa hører at Nate har møtt Brenda uten å si ifra til henne først, og at han attpå til spanderte en drink på henne. Har Lisa grunn til å frykte at Brenda og Nate skal finne sammen igjen?

Om Seks fot under
Seks fot under dreier seg om livet til familien Fisher; barna Claire, Nate og David, og moren Ruth. Nate og David driver begravelsesbyrået Fisher & Diaz, som de overtok da faren døde i en ulykke. Claire er singel, David lever i et trøblete partnerskap med sikkerhetsvakten Keith, mens Nate har fått datteren Maya med samboeren Lisa. Med utgangspunktet i døden dreier serien seg om livet i sin alminnelighet, blant venlige mennesker.

Seks fot under er en av det nyskapende HBOs største suksesser, ved siden av Sopranos, Krigens brorskap og Sex og singelliv. Seriens produsent er Alan Ball, som også stod bak den Oscar-belønnede filmen American Beauty. Seks fot under har vunnet mange Emmy- og Screen Actor's Guild-priser.


Innkjøpt amerikansk dramaserie (2003)
Originaltittel: Six Feet Under
Episodetittel: The Trap
Produsert av HBO
I de viktigste rollene: Peter Krause (Nate Fisher), Michael C. Hall (David Fisher), Frances Conroy (Ruth Fisher), Lauren Ambrose (Claire Fisher), Freddy Rodriguez (Federico Diaz), Mathew ST Patrick (Keith Charles), Lili Taylor (Lisa Kimmel Fisher).
Presseansvarlig: Hans T. Wiig, tlf 23 04 96 23/930 96 112
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no