Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 22. juli 2000 kl 18.00 Vi på Saltkråkan

Vi på Saltkråkan (t)

NRK1 lørdag 22. juli kl 18.00
Vi på Saltkråkan (13:13)

Melker får napp

Vi har kommet fram til siste episode i filmserien \"Vi på Saltkråkan\". Forrige gang så vi at familien Melkersson hadde lyst til å kjøpe Snekkergården. Men det er det en annen som også har, nemlig direktør Karlberg. Han har nok av penger - noe Melkersson- familien ikke har! Men det har skjedd undere før...

På film kan det skje så mye rart som ikke ville ha skjedd akkurat slik i virkeligheten. Og det er vel derfor at Melker plutselig får masse penger. Vel, ikke så kolossalt mye er det, men i alle fall nok til at han skulle kunne kjøpe Snekkergården, om han bare kunne rekke fram til fru Sjøblom før direktør Karlberg!

Om serien
Astrid Lindgrens underholdende fortelling om familiene Grankvist og Melkersson på Saltkråkan er udødelig. Saltkråkan er en øy ytterst i Stockholms skjærgård, det siste anløpstedet for rutebåten. Øya er et populært feriested.

Blant de få fastboende er kjøpmann Nisse Grankvist, kona Martha og de tre barna Teddy, Freddy og Tjorven - som egentlig heter Karen Maria Eleonora Josefina - og hennes hund Båtsmann.

Forfatteren Melker Melkersson leier et sommersted på øya til seg og sine fire barn, datteren Malin og de tre sønnene Johan, Niklas og Pelle.

NRK1 lørdag kl 18.00

Svensk serie
Manuskript: Astrid Lindgren
Regi: Olle Hellbom
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53