Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 19. februar 1999 kl 21.15 Leseforeningen

Leseforeningen (ttv)

NRK2 fredag 19. februar kl 21.15
Leseforeningen (6:14)

Velfødd, fet og indignert
Alexander Kielland er lapsen som ble født med sølvskje i munnen, mannen som spiste av tre tallerkner til middag. Samtidig var han den mest radikale forfatteren i sin samtid.
Alexander Kielland var så radikal at han ikke fikk diktergasje av Stortinget. I år ville han ha fylt 150 år, og han feires stort i hjembyen Stavanger.
Leseforeningen ser i kveld nærmere på noen av hans beste og mest omdiskuterte bøker: \"Garman & Worse\", \"Gift\" og \"Sankt Hans Fest\".

Brodden er der fortsatt
Programleder Tore Renberg inviterer Hilde Sejersted, Tor Obrestad og Jan Inge Sørbø til samtale om den av våre store klassikere som er lettest å lese i dag. Og de er enige om at hans etiske, samfunnskritiske perspektiv ikke har mistet sin brodd.
I tillegg til at alle deltakerne har skrevet bøker om Kielland, bruker Sejersted og Sørbø ham også i undervisningen i videregående skole og på høyskoler.
- Kielland plager skolen fortsatt, mener Sejersted, som attpåtil underviser i faget latin, et språk mange mener Kielland nesten klarte å utrydde fra norske skoler med romanen \"Gift\".
NRK2 fredag kl 21.15

Bilde
Forfatteren Tor Obrestad er en av gjestene hos Tore Renberg i kveld. (NRK-foto: Ole Kaland).
Bilde (via ScanPix/Data-tv/internett)

Tor Obrestad, programleder Tore Renberg, Jan Inge Sørbø og Hilde Sejersted samtaler om Alexander Kielland (NRK-foto: Ole Kaland).

Egenprodusert litteraturprogram
Ved Einar Askerøi og Tom-Egil Hverven
Programleder Tore Renberg
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83