Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 19. mai 2007 kl 20.30 Wesenlund er gull i grunn

Gjensyn med Rolv

Wesenlund har et og annet å si om komikere som spiller prester. Her er han selv iført kappe og krage i Fleksnes-epiosden
Wesenlund har et og annet å si om komikere som spiller prester. Her er han selv iført kappe og krage i Fleksnes-epiosden "Tryggere kan ingen være" Damen ved hans side er Kari Simonsen (Foto: NRK)
17. september 2006 fylte Rolv Wesenlund 70 år. Andreas Diesen møtte i den anledning underholdningens alt-mulig-mann i hans hjem i Cannes, der han har valgt å tilbringe mye av pensjonisttilværelsen.

Fra han dukket opp på tv-skjermen midt på 60-tallet har vi fått oppleve hvilket mangfold av talenter Rolv Wesenlund har. Vi vil nok huske ham best som film- og tv-komiker samt musikalartist. Men Wesenlund har også vært norgesmester i jazz. Og som produsent i platebransjen var han med å starte rockeprosjektet "Bergen Beat" på 60-tallet, som for øvrig er viet et eget program i den aktuelle tv-serien "Norsk rocks historie".

Mange gjensyn
I kveld får vi gjensyn med mange av hans frodige figurer, som for eksempel Fleksnes, feriebiskop Fjertnes, Bør Børson jr., Leopold fra "Sommer i Tyrol" og viltre krumspring i ekte Wesensteen-stil med Harald Heide Steen jr.

Noen klipp er kjente og kjære, mens andre knapt nok har vært vist før.

Filosof ved Middelhavet
I den ellers så humørfylte samtalen på hans balkong i Cannes med utsikt over Middelhavet, er Wesenlund til tider lett filosoferende. Han har nemlig aldri vært redd for å uttrykke sine egne meninger.

Programmet har tidligere vært sendt 26.august 2006

Egenprodusert program fra NRK Underholdningsavdelingen
Programleder: Andreas Diesen, tlf: 93 03 30 50
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice: tlf: 815 65 900, info@nrk.no