Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 16. mars 1999 kl 23.25 En vakker dag ...

En vakker dag ... (t)

NRK1 tirsdag 16. mars kl 23.25
En vakker dag... (11)

En hvit løgn?
Advokat Forrest Bedford nærmer seg innspurten i saken som kan vise seg å bli den viktigste i hans karriere. Han er aktor i saken mot en ekspolitimann som er tiltalt for drap.
Forrest er overbevist om at mannen på tiltalebenken står bak drapet på Nelson McDaniell, som var mistenkt for å ha myrdet en farget mann. Han mener at Nelson ble drept for at hans hvite medskyldige skulle holdes utenfor saken.
Men nå må Forrest se i øynene at bevisene antakelig er for tynne til å holde i en rettssak. I desperasjon foretar han seg noe som er helt på kanten av loven for å skaffe tilstrekkelige bevis mot mannen. Det dreier seg om en løgn som han håper skal bringe resultater...

Om serien
Denne amerikanske dramaserien, med handling fra en liten sørstatsby i 50-årene, er en av de mest kritikerroste og prisbelønte serier i amerikansk tv-historie. Den ble også enormt populær i Norge da den gikk på NRK i 1992-93. Nå får vi et gjensyn med familien Bedford og den stolte, svarte hushjelpen Lilly Harper. I denne omgangen er det den første serien på 22 episoder som er satt opp på sendeplanen.
Raseurolighetene og borgerrettsbevegelsens framvekst på 50-tallet danner det historiske bakteppet for serien. Familiens overhode er Forrest Bedford (Tom Waterston), en travelt opptatt advokat som sliter alene med ansvaret for de tre barna Nathanael (15), Francie (13) og John Morgan (6). Moren, Gwen (Deborah Hedwall), er permanent innlagt på psykiatrisk sykehus.
Lilly Harper (Regina Taylor) er familiens nye husholderske. Hun er alenemor til en seks år gammel pike, og hun er ung, svart og stolt. Lilly er ikke interessert i å være familiens slave, og står opp for sine rettigheter.
NRK1 tirsdag kl 23.25
Blir også sendt i NRK2 lørdag kl 23.40

Amerikansk dramaserie
Tidligere sendt i NRK fra 13.6.92
Originaltittel: I\'ll Fly Away
I rollene bl.a. Sam Waterston, Regina Taylor, Jeremy London, Ashlee Levitch, John Aaron Bennett og Kathryn Harrold
Regi: Joshua Brand
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51