Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 23. juni 2000 kl 20.00 La det swinge

La det swinge (ttv)


NRK1 fredag 23. juni kl 20.00
La det swinge! (1:9)

Uhøytidelig spørrelek om Melodi Grand Prix

Programmet du elsker å hate - eller omvendt - står på dagsorden når Jostein Pedersen inviterer tidligere Grand Prix-vinnere og andre interesserte til en uhøytidelig spørrelek.

- Vi har dempet konkurranseaspektet, sier Jostein Pedersen. - Det viktigste er gjensyn med felles historie, gjensynet med egen barndom og ungdom, rett og slett. Det rare er at mange sier at \"de husker ingenting\", men når de sitter i studio og ser klippene, er det akkurat som om en tidsmaskin settes i gang. Folk husker de utroligste ting. Og her dreier det seg ikke bare om musikk, det handler også om moter, tv-mediets utvikling og kulturforskjeller landene imellom. \"Djengis Khan\" kunne bare være tysk, fransk er en umulighet, sier Pedersen som skal lede spørreleken ni fredager fremover.

Første lag ut
Lagene i kveld består av våre aller ferskeste Grand Prix-deltakere, Charmed, med Oddrun Valestrand, Monica Nygård og Hanne Kristine Haugsand, og de drevne koristene Kari Gjærum, Per-Øystein Sørensen og Håkon Iversen. Det er for øvrig bare i det første programmet at det er tre deltakere på hvert lag. I resten av serien er det to.

Charmed oppnådde en ellevte plass i den europeiske finalen i Stockholm for vel en måned siden. Koristene Gjærum, Sørensen og Iversen har lang fartstid som kor i Melodi Grand Prix. De koret blant annet Bobbysocks i finalen i Göteborg i 1985.

Den uhøytidelige gjetteleken består av mange klipp, men i hvert program vil det bli spilt én melodi i sin helhet, nemlig den melodien som et bestemt år fikk toppoeng i Norge. I kveld kan vi nyte Johnny Logans blå øyne og smektende stemme i \"What\'s another Year\". Han vant den europeiske finalen for Irland i 1980.

NRK1 fredag kl 20.00

Bilder
1. Programleder Jostein Pedersen (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)

2. I kveld er det tre på hvert lag: Fra v: Kari Gjærum, Håkon Iversen og Per Øystein Sørensen, programleder Jostein Pedersen og Charmed: Monica Nygård, Hanne Haugsand og Oddrun Valestrand (NRK- foto: Anne Liv Ekroll)

Programleder Jostein Pedersen
Prosjektleder Lisbeth Larness Roås, tlf : 23 04 91 81
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83