Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 4. desember 2013 kl 19.45 Bør de gifte seg

Går de for fort frem?


Frode (33) og Beathe (33) møttes for et knapt år siden, og om kun fire måneder skal de gifte seg. Har det gått for fort? Nå vil de la to av Norges fremste samlivseksperter gi dem svaret.

Frode og Beathe definerer seg som nerder, og det var det de falt for da de fant hverandre på en kristen sjekkeside på nett. Frode er prest og bor på Notodden. Beathe er mikrobiolog og bor i Oslo. De vil ikke flytte sammen før de har giftet seg, så har de fått testet hverandre nok i hverdagslivet?

Paret føler de har gått grundig til verks for å bli kjent, blant annet ved å lese en bok med 1001 spørsmål man bør diskutere før man gifter seg. Men har de vært modige nok til å snakke åpent om vanskelige tema? Ekspertene Frøydis Lilledalen og Andreas Løes Narum vil undersøke om store konflikter er utsatt til etter ekteskapet.

Om serien
Går det an å forutse hvilke parforhold som vil vare? To av Norges fremste samlivseksperter setter kjærligheten på prøve hos fem forskjellige kjærestepar ved hjelp av personlighetstester og praktiske oppgaver. Sammen vil ekspertene gi sin dom over parforholdet. Har parene det som trengs for et langt og lykkelig samliv?

Halvparten av ekteskapene ender i skilsmisse. Det vil samlivsekspertene Frøydis Lilledalen og Andreas Løes Narum gjøre noe med. Deres oppdrag er å lære nordmenn å velge riktig kjæreste.

- Min erfaring er ikke at folk skiller seg for lett. Det er mer at de tar for lett på selve valget av partner, forklarer Frøydis. De fleste par unngår alle konfliktfylte tema i starten av forholdet, og får ikke prøvd seg på den grå hverdagskjærligheten før livene er så vevd sammen at det er vanskelig å ombestemme seg.

Gjennom en rekke samtaler og tester skal Frøydis og Andreas kartlegge personlighetene til fem forskjellige kjærestepar og finne ut hvordan de er som par. Når det er gjennomført, kan samlivsekspertene gi sin dom. Blir det grønt lys for et langt og lykkelig samliv, får kjæresteparet en gul varsellampe, eller får de et rødt kort – som betyr at de ikke har en framtid sammen? For kjæresteparet kan det bli en deilig bekreftelse eller en vond åpenbaring.

Norsk realityserie i 5 deler
Egenproduksjon fra NRK Youngstorget
Prosjektleder: Halvard Jacobsen
Presseansvarlig: Silje Marie Lien, tlf: 97 52 52 87
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice tlf: 23 04 70 00