Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

P2 mandag 18. februar 2008 kl 09.30 Ukas P2-artist: Olav Anton Thommessen

Komponisten Olav Anton Thommessen

Olav Anton Thommessen. (Foto: Lisbeth Risnes/MIC)
Olav Anton Thommessen. (Foto: Lisbeth Risnes/MIC)
Det er egentlig ikke noe jeg liker bedre enn bare å bli dumpet ned et rart sted og prøve å finne ut hvor man er. Jeg syns det er veldig spennende, også rent musikalsk.

Fra japanske rissanger til Richard Wagner, Iannis Xenakis til rockegruppa The Residents og Arcangelo Corelli til skrekkfilmmusikk - dette er bare litt av den musikken vi finner på Olav Anton Thommessens komponistloft. Han har alltid vært nysgjerrig på musikken han ikke kjenner, samtidig vil han utforske den musikken vi kjenner godt, som for eksempel Edvard Griegs musikk. For hva er det Grieg gjør og ikke minst – hva er det han ikke gjør?

Han har sin veldig personlige vei inn i musikken. Han har enorm kildekunnskap, det er det som gjør timene hans så inspirerende og innholdsrike. Det er alltid veldig underholdende, aldri kjedelig.
Dette sier Ragnhild Berstad, en av de mange norske komponistene som har studert hos Olav Anton Thommessen ved Norges musikkhøgskole. Der er han professor i komposisjon, og han har undervist siden 1972. Thommessen har også mottatt en rekke priser for sitt arbeid, blant annet Nordisk Råds Musikkpris i 1990. I mange år har han vært en markant stemme i norsk musikkliv.

Jeg liker alltid å høre på stykker jeg aldri har hørt før… Jeg hører stort sett på stykker jeg ikke har hørt før når jeg underviser i komposisjon…
Det er det jeg liker å gjøre.

Programleder: Kristin Kverndokk.

Komponisten Olav Anton Thommessen er
"Ukas P2-artist" NRK P2
Mandag 18. februar – fredag 22. februar
Hver dag kl. 09.30 – 10.00. Reprise kl. 19.00.