Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 20. oktober 2010 kl 22.25 Migrapolis: Mer enn søsken

Tett på


Noen søsken ser mer til hverandre enn andre, og noen har plutselig blitt søsken. Migrapolis har møtt seks personer som har noe å fortelle.

Vi møter et enegget tvillingpar på 14 som spiller fotball sammen, men ellers lever livene sine hver for seg. De har egne venner, går i forskjellige klasser og kler seg aldri likt. Men når de har roller på film, som i ORPS, blir de alltid castet sammen. Reporter Vegard Th. Olsen utfordrer tvillingene Inga og Fride Bakken med en quiz, for å se hvor godt de kjenner hverandre

I kirkeasyl
Hvordan blir søskenforholdet når man har bodd innesperret i en kirke i over et år? Fozia og Abbas Butt hadde Holmlia kirke som hjem og tilholdssted og tilbrakte langt mer tid sammen enn søsken flest. De ble fratatt oppholdstillatelsen da det viste seg at deres avdøde mors papirer ikke var i orden. Søskenparet skulle sendes til Pakistan. Nå har menneskerettighetsdomstolen tatt saken og enn så lenge kan de to vandre fritt i gatene igjen. Reporter Lotten Christiansen har møtt Fozia og Abbas.

En ny bror
Cidi Nzita var 6 år da han i 2003 kom til Norge fra Angola sammen med sin storebror. Livet fikk en ny vending da Cidi, etter 2 år på asylmottaket i Florø, flyttet til Bergen og fikk en helt ny familie; ny pappa, ny mor og nye søsken. Blant annet fikk han broren Bjarte, som liker å ta bilde av sin bror med røtter i Angola. For selv om Bjarte plutselig måtte dele mer, som f.eks. lørdagsgodt, så var det stort å få en jevnaldrende bror å bryne seg på og dele gleder med. Reporter Hung Ba Mai har møtt den glade familien i Bergen.

Egenproduksjon fra NRK Østlandssendingen, 2010.
Reportere: Vegard Th. Olsen, Lotten Christiansen og Hung Ba Mai
Prosjektleder: Veslemøy Hvidsteen
Kontaktadresse for presse: Presse tlf 414 28 800
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 PublikumsseviceLENKER
  • Hjemmeside