Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 24. august 2002 kl 21.05 Momarkedet 2002

Rwandas barn i fokus

Toppen Bech leder årets direkte sending fra Momarkedet, som står i Rwandas tegn, der 400.000 barn er foreldreløse (NRK-foto: Ole Kaland)
Toppen Bech leder årets direkte sending fra Momarkedet, som står i Rwandas tegn, der 400.000 barn er foreldreløse (NRK-foto: Ole Kaland)
Supremes, uten Diana Ross, er noen av artistene når Toppen Bech og Norges Røde Kors inviterer til storstilt direkte sending fra Momarkedets scene på Mysen. Merkesaken i år heter ”Barnelandet”, og landet er Rwanda hvor 400.000 barn er foreldreløse etter folkemordet i 1994. Men selv om Rwandas barn er i fokus i kveld, blir det selvsagt mye underholdning, både musikalsk og annet.

Toppen Bech står ikke alene på scenen, hun har med seg Tiril Heide-Steen på 13 år. Tiril er datter av Harald Heide-Steen, så hun har noe å slekte på. I fjor spilte hun ”Pippi Langstrømpe”, og i kveld får vi høre henne synge ”Tomorrow” fra musikalen ”Annie”. Det blir også firbente skapninger på scenen hos Toppen og Tiril, og geitene har så absolutt noe med merkesaken å gjøre. Husdyr som griser og geiter vil hjelpe barna enormt i Rwanda, og i kveld inviteres seerne til å ringe inn på telefon 03004, og kjøpe en gris eller en geit til de foreldreløse barna. Prisen er 200 kroner.

Svenskene kommer
Supremes står på artistlisten som ellers inneholder mange svenske navn. Nysirkuset ”Cirkus Cirkör” kommer med sine halsbrekkende, elegante øvelser. Rockeren Magnus Uggla har ertet på seg mange i løpet av en lang karriere, men populær det er han. I år har han sluppet en dobbel samleplate, som på et tidspunkt var Sveriges mest solgte album. Bak tittelen ”Brömssen & Skoog” skjuler det seg to svenske komikere, Tomas von Brömssen og Ulla Skoog. De falt pladask for hverandres humor da de møttes første gang. Revyen ”Brömssen & Skoog” har premiere på Chat Noir i Oslo 11. september i år. Ifølge Ulla Skoog var datoen allerede bestemt før terrorangrepet i fjor.

Og noen nordmenn
Kraftbandet fra Namsos, D.D.E, feirer tiårsjubileum i år, og stiller på Momarkedets scene med en real festblanding, med vokalisten Bjarne Brøndbo i spissen. Rappduoen ”To Små Karer” var en av tre unge, norske deltakere i Grand Prix Nordic tidligere i år. Der nådde de ikke helt opp, men til Mysen har de i hvert fall greid å komme. 16-årige Maria Mena fra Oslo har gjort furore på norske hitlister i år. Med egne, høyst personlige tekster har hun fått fine anmeldelser for albumet ”Another Phase”. Maria Menas ”My Lullaby” ble årets første, store radiohit. Senere kom ”Free” og ”Blame It On Me”, som hun skal synge i kveld.

Egenprodusert underholdning
Programleder Toppen Bech
Prosjektleder Kerstin Asplund
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83