Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 9. desember 1998 kl 20.30 Alternativ sunnhet

Alternativ sunnhet (t)

NRK2 onsdag 9. desember kl 20.30
Alternativ sunnhet (12:20)

Ingefær er tingen!
Er du plaget av kvalme, hodepine, halsbrann eller gikt? Da kan ingefær være løsningen. Det hevder den danske forskeren Henning Bliddal som vi møter i kveldens \"Alternativ sunnhet\".
\"Alternativ sunnhet\" forteller om ingefær - den nærmest mirakuløse planten som er virksom overfor en rekke sykdommer og plager, blant annet bil- og sjøsyke, mage- og hodesmerter, graviditetskvalme og halsbrann. Men ingefær er mest kjent for sin smertelindrende effekt når det gjelder slitasjegikt. Danske forskere har funnet fram til den mest effektive ingefærart, i det sentrale Kina. Av ingefærroten lages en ekstrakt som i dag forhandles i 20 land. \"Alternativ sunnhet\" har besøkt ingefærmarkene i Kina og snakket med gikteksperten professor Henning Bliddal fra Parker Instituttet. Hans forskning på ingefær har vakt internasjonal oppsikt.

Blomsterhealing
Den danske skuespilleren Terese Damsholt nøyer seg ikke med å lukte på vakre blomster. Hun drikker også deres helbredende safter. Hun tror nemlig på noe så sjeldent som blomsterhealing.
Blomstermedisin er ekstrakt fra ville blomster som angivelig skal ha en helbredende effekt på psyken. Terese Damsholt brukte den for eksempel til å komme over sorgen og angsten da hennes mann ble stukket ned, forteller hun.

Tai Chi
Endelig forteller avspenningspedagog Klaus Kornø Rasmussen om Tai Chi, den gamle kinesiske kampsporten som også er en form for mental trening. De fleste kjenner vel Tai Chi fra byens parker hvor utøverne i sakte bevegelser gjentar de samme øvelsene igjen og igjen.
- I stedet for å utsette seg for det daglige tv- bombardementet, ville mange hatt større utbytte av bare ti minutters Tai Chi. Det virker betydelig mer avslappende og avstressende, sier Klaus Kornø Rasmussen. Han har selv praktisert Tai Chi i 15 år.

Om serien
Serien bringer konkrete råd og opplysninger om forskjellige urters historie og fysiske innvirkning på kroppen. I hvert program blir det intervjuer med forfattere bak nyere bokutgivelser fra det alternative univers. Det kan for eksempel være forfattere som har forklaringer på hvorfor danske kvinners dødelighet er uhyggelig høy sammenlignet med kvinner i stort sett alle de land det er naturlig å sammenligne seg med. Forfattere som har gode råd om hvordan kvinner kan velge alternative veier til et bedre liv, er også velkomne.
NRK2 onsdag kl 20.30

Dansk dokumentarserie i 20 deler
Originaltittel: Alternativ sundhed
Serien er laget av Lisbeth Kolind, Lotte Hveisel og Thomas Alling
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41