Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 lørdag 22. desember 2012 kl 02.00 Film: Don't Say a Word

Tenk på et tall…


En ungdomspsykiater i New York, dr. Nathan Conrad (Michael Douglas), får livet snudd på hodet når datteren blir kidnappet. Kidnapperne trenger hans hjelp til å få en katatonisk pasient til å avsløre en sekssifret kode. Kampen mot klokken og en kriminell mesterhjerne har begynt.

Den sekssifrede koden gjemmer en verdifull diamant, og dr. Conrad er den eneste som har kunnskap nok til å vinne den unge pasientens tillit.

Thanksgiving
Den fremragende psykiateren Nathan Conrad har en vellykket praksis på Upper West Side i New York, en vakker kone, Aggie (Famke Janssen), og en sjarmerende datter (Skye McCole Bartusiak).

Da datteren blir kidnappet, gjør kidnapperne det klart at hun kommer ikke tilbake i live hvis ikke psykiateren får sin pasient til å snakke i løpet av det nærmeste døgnet. Dette er Thanksgiving-helgen, og familien føles viktigere enn ellers.

Pasienten
Pasienten Elisabeth Burrow (Brittany Murphy) har en vond bakgrunn, preget av voldsangrep og en rekke feildiagnoser. Kort sagt representerer Elisabeth den type pasienter dr. Conrad behandlet før han fikk ny praksis. Nå er han Elisabeths siste håp før hun blir sperret inne på et mentalsykehjem.

Dr. Conrads lange erfaring med lignende pasienter gjør at han raskt oppnår kontakt med den katatoniske pasienten, hvis eneste uttalelse så langt er: "Du vil bare ha hva de vil ha. Jeg forteller aldri…noen av dere…".

Filmen er sendt tidligere.

Amerikansk thriller fra 2001.
Orginaltittel: Don't Say a Word
Anbefalt aldersgrense: + 15 år
Med: Med: Michael Douglas, Sean Bean, Brittany Murphy m.fl.
Regi: Gary Fleder
Distribusjon: Monarchy Enterprises
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no, tlf: 414 28 800
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no