Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 6. april 2002 kl 23.15 Nattkino: Nattkino: Fucking Åmål

Småbyfjortis


"Fucking Åmål" er en film om det å være annerledes og tørre å stå for det.
Noen ganger kommer det filmer som treffer. ”Fucking Åmål” er en slik film. Den handler om frustrerte, forelskede og forvirrede tenåringer i en liten småby i Sverige. Likevel når den et publikum på tvers av alle aldre. Debutanten Lukas Moodyson har både manus og regi i denne varme, ærlige og morsomme filmen som sjarmerer alle.

Elin (Alexandra Dahlström) har rotet med 70 000 gutter og synes livet og tilværelsen i Åmål er usannsynlig kjedelig. Storesøster Jessica (Erica Carlsson) synes Elin er umoden og bør finne seg en skikkelig kjæreste. Selv er Jessica sammen med Markus (Stefan Hörberg). Markus er selvfølgelig den tøffeste i hele Åmål – synes han selv i hvert fall. Johan (Mathias Rust) er Markus` kamerat og er på knærne forelsket i Elin. Elin derimot, synes Johan er en stor dust.

Agnes (Rebecca Liljeberg) er den mest ensomme i hele verden. Hun elsker en viss person så mye at det gjør vondt i hjertet…

- Jeg vil heller være lykkelig nå enn om 25 år, sier Agnes til sine velmenende foreldre, og får hvem som helst til å huske hvor vondt – eller hvor fantastisk det kan kjennes å være forelsket.

Tilfeldigheter gjør at Elin ender opp som eneste gjest i Agnes sitt bursdagsselskap. Sammen finner de to jentene ut litt mer om både seg selv og hverandre.

”Fucking Åmål” har gitt filmkritikere overalt hakeslepp. Filmen fikk utelukkende gode anmeldelser også i Norge. Den handler om kjærlighet, oppvekst og om det å være seg selv.


Svensk produksjon fra 1999
Originaltittel: Fucking Åmål
Regi: Lukas Moodysson
I rollene: Rebecca Liljeberg, Alexandra Dahlström, Erica Karlson, Mathias Rust og Stefan Hörberg.
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf: 23049841

Bilder:
1, 2, 3 og 4: ”Fucking Åmål” er en film om det å være annerledes og tørre å stå for det.