Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

P1 søndag 18. november 2007 kl 22.05 Salmer til alle tider

Salmenøtt-salmer

"Vi vil ikke bare knekke Salmenøtta, vi vil også høre salmen vi skal fram til!"

Det er fint å ha engasjerte lyttere. Salmekonkurransen som vi kaller "Salmenøtta", har skapt et engasjement som vi ikke hadde regnet med. Det er flere som som skriver om gode minner knyttet til svaret de har kommet fram til.

Brev forteller om levd liv og salmenes betydning. Ja, det er flere som har skrevet at de har skaffet seg salmebøker etter at de begynte å knekke salmenøtta. Ellers hadde de ikke hatt mulighet.

- Takket være "Salmer til alle tider" har jeg gjenoppdaget salmeboka og på nytt fått se hvilken fantastisk arv vi har. Salmenøtta har ført til at salmeboka er blitt min daglige bønnebok.

Slik er det en lytter som skriver. Derfor vil vi denne uke spille riktig svar på salmenøtta de siste seks ukene:

Guds menighet er jorden største under (Rune Larsen), Den store hvite flokk (Oslo Domkor), Jesus du er den himmelveg (Gunstein Draugedalen), Milde Jesus, dine hender (Lillian Haugested Johnsen), I østen stiger solen opp (Veronica Akselsen) og Ungdommens Frelser (Reflex).

Min salme
"Min salme" hentet fra avisen Vårt Land, og denne uke er turen kommet til Idar Pedersen som er lærer i Kåfjord. Hans favorittsalme er "Mitt hjerte alltid vanker", og han sier:

"Min far var veldig glad i den. Han var embetsmann med ansettelsesbrev fra Kongen, og det er såpass gammelt at det stod "kyrkjesongar" på det.

For meg er teksten viktig. Salmen står som en bønn om at hjertet alltid må vanke i Jesu føderom, og den har en fin samisk oversettelse.

Den gir en dimmensjon i et annet språk. Mari Boine synger den så nydelig. Hun framførte den blant annet i kronprinsparets bryllup. "Mitt hjerte alltid vanker" er en julesalme for hele året!"

Mari Boine synger.

Forrige salmenøtt
Riktig svar sist uke skulle være "Guds menighet er jordens største under", og vinnere av salmekruset ble:

Bjørg Flåterud fra Notodden, Gunnar Ellingsen fra Ørsta og Marianne Hovden fra Bergen.

Ny salmenøtt
Fra hvilken salme er strofen "og setter englevakt" hentet?

Send inn svaret ved å klikke her.

Du kan også skrive vanlig post:
Salmer til alle tider,
NRK,
7005 Trondheim.

Frist: Onsdag 21. november.