Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 lørdag 22. august 2009 kl 21.30 Film: Hald kjeft

Et høyst uvanlig vennskap

Denne filmen byr på et realt mestermøte mellom hovedrolleinnehaverne Gerard Depardieu (t.v) og Jean Reno.  (Foto: CCV AS)
Denne filmen byr på et realt mestermøte mellom hovedrolleinnehaverne Gerard Depardieu (t.v) og Jean Reno. (Foto: CCV AS)
En enkel og særdeles pratsom småkjeltring blir kjent med en skurk av motsatt kaliber i fengselet. De bestemmer seg for, den ene litt mer motvillig enn den andre, å bli venner for livet.

Når Quentin (Gerard Depardieu) blir satt i fengsel etter et mislykket bankran, går han alle, inkludert fengselsledelsen, på nervene på grunn av sin anmassende vennlighet. Ledelsen får en lys idé og setter ham inn i cellen med den ordknappe forbryteren Ruby (Jean Reno). Ruby er nemlig taus som graven, og politiet har nærmest gitt opp å forhøre han. Men hvem vil vel ikke klikke etter noen timer med den plagsomme skravlebøtta Quentin?

Bevæpnet med prompepute
Planen virker mot sin hensikt. Til tross for sine store ulikheter, samarbeider det umake paret overraskende godt. Bevæpnet med prompepute og en rautende boks klarer de å rømme fra fengsel, mentalsykehus, politi og gangstere. Flukten gir myndighetene grå hår i hodet og tonnevis av frustrasjoner.

Filmen er et godt valg for alle som liker å le, og kan by et mestermøte mellom de to hovedrolleinnehaverne, Gerard Depardieu og Jean Reno.

Fransk-italiensk komedie fra 2003
Originaltittel: Tais toi
Regi: Francis Veber
Produksjon: CCV AS
I rollene: Gerard Depardieu, Jean Reno, Jean-Pierre Malo, Richard Berry og André Dussolier.
Pressekontakt: Silje Marie Lien, tlf 23 04 41 01/975 252 87
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900