Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 1. november 1999 kl 19.40 Puls

Puls


NRK1 mandag 1. november kl 19.40
Puls

Skader av tannkrem

Flere tusen nordmenn får munnskåld og sår i munnhulen fordi de ikke tåler det såpestoffet som finnes i de fleste tannkremene vi bruker. Skader av tannkrem er ett av temaene i kveldens \"Puls\".
Vi får besøk av en ekspert i studio som viser hvilke skader man kan få, og som forteller hvilke tannkremer som er uten det skadelige stoffet.
Forsover du deg?
Nå er det kanskje mulig å få legeattest for å få lov til å forsove seg. \"Puls\" forteller i kveld om et lite kjent syndrom som gjør at man ikke klarer å stå opp om morgenen i vinterhalvåret. Noen tusen mennesker er rammet av dette syndromet uten å vite det. De får ikke sove om kvelden og ligger våkne til klokken fire om morgenen. Fenomenet skyldes en hjernefunksjon som er annerledes hos \"syvsoverne\" enn hos de morgenfriske.

Høy husleie
Vi får også møte en psykisk utviklingshemmet mann som skal flytte for seg selv, og som har fått tilbud om å leie en leilighet av kommunen. Så langt så vel. Problemet er at husleien er på 8000 kroner, noe som betyr at mannen verken har råd til å kjøpe seg en CD eller gå på danseskole som han elsker. Han kan heller ikke gå på kafe med venner. \"Puls\" konfronterer de kommunalt ansvarlige for denne blodprisen.

NRK1 mandag kl. 19.40

Bilde (via Scanpix/Internett)
Helene Sandvig tar blant annet opp et tema som handler om farlige tannkremer i \"Puls\" i dag. (Foto: NRK)

Faktaprogram
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, 23 04 89 56
Programleder: Helene Sandvig
Prosjektleder: Elisabet Grøndahl

\0\0\0