Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 19. oktober 2002 kl 23.25 Nattkino: Nattkino: Et brennende ønske

Et liv med mening

Den sukessrike skuespilleren Coral Atkins (Sarah Lancashire) starter hjem for vanskeligstilte barn
Den sukessrike skuespilleren Coral Atkins (Sarah Lancashire) starter hjem for vanskeligstilte barn
En suksessrik tv-stjerne er omgitt av glamour og et publikum som beundrer henne. Tilsynelatende har hun alt, men i virkeligheten savner hun en mening med livet, og en dag bestemmer hun seg for å starte et hjem for vanskeligstilte barn. Kveldens film er basert på den sanne historien om den britiske skuespilleren Coral Atkins.

Coral Atkins' popularitet er på høyden i 1970-årene. Utad virker hennes liv både vellykket og misunnelsesverdig, men privat strir hun med store problemer. Etter et voldelig ekteskap blir hun til slutt skilt fra sin mann, og sliter nå med å oppdra sin sønn Harry alene.

En dag blir Coral bedt om å delta på et velferdsarrangement på et barnehjem, og møtet med barna gjør dypt inntrykk på henne. På stedet bestemmer hun seg for å gi opp sin karriere og starte sitt eget hjem for vanskeligstilte barn. Hun kjøper og rehabiliterer et stort hus på landet hvor hun tar imot barn som er uten fremtidsutsikter og i mental ubalanse etter ofte årelangt misbruk av voksne. Hos Coral opplever de en til tider kaotisk, men kjærlig og aldri kjedelig verden.

Motstand
Helt uventet og størst motstand får Coral fra byråkratiet. Ikke bare unnlater de å støtte henne moralsk og økonomisk. De praktiserer også rigide regler for gjenforening av familier, selv i tilfeller hvor kjærlighet, trygghet og stabilitet er fraværende. Dette setter i gang et skred av tanker hos Coral som selv vokste opp hos en brutal og voldelig "velgjører" på landsbygda etter at hun og søsteren ble evakuert under den andre verdenskrig. Corals opprør mot systemet når et klimaks når to av hennes "egne" barn, søstrene Jody og Anne, trues med å bli sendt tilbake til moren.

Privilegium
Til britisk presse har den virkelige Coral Atkinson en gang uttalt: - Dersom jeg hadde fortsatt min filmkarriere, ville jeg sannsynligvis nå ha vært en gammel og utslitt skuespiller som leste sine utklippsbøker. Jeg føler jeg har gjort noe med livet mitt og har aldri angret på at jeg bestemte meg for å åpne et hjem for barn. Det har vært et privilegium å ha disse barna som en del av mitt liv.

I 1997 ble Cora Atkins skadet i en alvorlig bilulykke og måtte gi opp å lede hjemmet.

Britisk drama fra 2000
Originaltittel: Seeing Red
Regi: Graham Theakston
I rollene: Sarah Lancashire, Richard Dillane, Stuart Richman
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36