Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 9. november 2006 kl 22.30 Norsk humor: Bård og Harald

Latterlig serie


Humor er en sentral del av vår populærkultur, og "god" og "dårlig" humor er stadig gjenstand for oppmerksomhet i media. Norske komikere uttaler seg sjelden om faget sitt – noen gjør det aldri. I serien "Norsk humor" snakker ni profilerte humorister ut om temaet. Først ut er Bård og Harald.

Journalist Joachim Førsund har intervjuet ni norske komikere og fått dem til å fortelle om jobben sin. Praten er løs og uformell og foregår gjerne hjemme på kjøkkenet til komikeren, eller i hagen. De deler sine tanker om humor og gir oss et morsomt tilbakeblikk på forskjellige perioder i karrieren sin. Hvordan ble en spesiell sketsj til og hvorfor skapte for eksempel ett spesielt innslag slik debatt? Første - og eneste - par ut er NRK-duoen Bård Tufte Johansen og Harald Eia.

Ingen kylling
Bård og Harald har jobbet sammen siden 1995, da de laget "U" på NRK. Mange av deres programmer har satt varige spor i norsk populærkultur og språk. Over ti år etter Lille Lørdag kan man fortsatt høre folk si "rrrriffla påmmfri" på dårlig sørlandsdialekt.

- Drømmen var jo alltid å få til en sånn hit som folk drev og siterte når de var fulle ute på byen og hadde vorspiel og sånn. Så da vi skjønte at arendalsgreiene slo an så satsa vi veldig på det og laget en hel serie fra Arendal, forteller Harald Eia om Arendalsgutta på rudebilstasjonen.

Humorparet har også fått gjennomgå for sine stunt. I kveldens program forteller Bård og Harald om bråket rundt Finn Kalvik-nyhetene, kyllingstuntet og hvordan det var da Harald satt med sin lille datter på toget og rundt ham lyste forsidene mot ham med "skrukken" hans i nærbilde…

Dette er det første av i alt åtte programmer. Disse komikerne skal også i fokus i ukene som kommer: Thomas Giertsen, Anne-Kat Hærland, Espen Eckbo, Otto Jespersen, Robert Stoltenberg, Hege Schøyen og Atle Antonsen.

Innkjøpt dokumentarserie (1:8)
Produsert av: Feelgood Scene Film og TV A/S
Produsent: Thomas Giertsen
Intervjuer: Joachim Førsund
Medvirkende: Bård Tufte Johansen, Harald Eia, Thomas Giertsen, Anne-Kat Hærland, Espen Eckbo, Otto Jespersen, Robert Stoltenberg, Hege Schøyen og Atle Antonsen.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900