Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 4. juni 2003 kl 22.10 Hotellet

Hva er det med rom nr. 217?

Alice (Kirsten Olesen) bestemmer seg for å leie ut suite nr. 217, stedet hvor hennes mann hengte seg. Dessverre får gjestene i suiten (Birgit Sadolin og en statist) en ubehagelig overraskelse (Foto: Ole Kragh-Jacobsen/DRTV2)
Alice (Kirsten Olesen) bestemmer seg for å leie ut suite nr. 217, stedet hvor hennes mann hengte seg. Dessverre får gjestene i suiten (Birgit Sadolin og en statist) en ubehagelig overraskelse (Foto: Ole Kragh-Jacobsen/DRTV2)
Alice Faber seg for igjen å leie ut suite nr. 217. Den har stått tom siden hennes mann, Erik, hengte seg. Dessverre får gjestene en ubehagelig overraskelse…

I kveldens episode får Nikolaj også besøk av en iherdig selger som har et fristende tilbud til Hotel Fabers nye barsjef. Anette serverer en liten familie som ikke har det helt greit med hverandre, og kokken Jimmy overrasker Julie med å invitere henne på "potetsuppe med et piff fra varme land".

Om serien
"Hotellet" har hatt stor suksess i Danmark, og nå får også NRKs seere gleden av denne danske dramaserien som foregår på Hotel Faber, et eksklusivt hotell i en større dansk provinsby.

Vi møter hotellets eiere, Alice og Erik Faber (som henger seg i første episode), deres tre voksne barn, Adam, Julie og Nikolaj, og de ansatte: resepsjonistene Maria og Louise, kjøkkensjefen Lasse, kokken Jimmy, servitøren Anette, stuepiken Aminah og vaktmesteren John. Hvert avsnitt er hitorier om hotellets folk, gjester eller andre med forbindelse til hotellet.

Hotel Faber, som har vært i familiens eie gjennom generasjoner, er bygget på ruinene etter et gammelt kloster. Det er et mystisk hotell, som reagerer på forskjellig vis hvis noen truer det eller familien Faber.

Medvirkende:
Alice Faber: Kirsten Olesen
Erik Faber: Peter Schrøder
Adam Faber: Martin Hestbæk
Julie Faber: Trine Appel
Nikolaj Faber: Paw Henriksen
Maria Faber: Anne-Grethe Bjarup-Riis
Ellers medvirker: Bjarne Henriksen, Baard Owe, Sarah Boberg, Søren Byder, Lena Maria Christensen, Jamile Massalkhi Rudolf og Claus Bue

Dansk dramaserie
Regi: Morten Arnfred og Morten Giese
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83