Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 3. juni 2006 kl 23.20 Nattkino: Boys On The Side

Tre kvinneskjebner

Jane (Whoopi Goldberg), Robin (Mary-Louise Parker) og Holly (Drew Barrymore) i baksetet
Jane (Whoopi Goldberg), Robin (Mary-Louise Parker) og Holly (Drew Barrymore) i baksetet
En lesbisk nattklubbsangerinne, en hiv-positiv eiendomsmegler og en mishandlet, gravid kvinne finner trøst hos hverandre i vanskelige og tragiske situasjoner.

Robin (Mary-Louise Parker) er eiendomsmegler og hiv-positiv. Hun møter Jane (Whoopi Goldberg), en lesbisk nattklubbsangerinne som skal til vestkysten, og trenger en sjåfør. Robin tar jobben, og på veien stopper de i Pittsburgh for å hilse på Robins venninne Holly (Drew Barrymore) som er gravid og mishandlet av ektemannen. I et forsøk på å redde Holly bestemmer alle tre seg for å dra vestover og begynne et nytt liv.

Men de kommer ikke lenger enn til Arizona før Robin blir syk. Alle tre må nå lære å stole på hverandre og gi hverandre støtte. Selv om Jane er bekymret for Robins helse, kan hun ikke nekte for at interessen for pasienten også er av romantisk art. Holly konfronteres med trangen til å være sammen med voldelige menn, mens Robin blir klar over sin redsel for å være alene, og sin egen kommende død.

Om filmen
Regissøren Herbert Ross har tidligere laget "Steel Magnolias", og "Boys on the Side" kan minne om denne filmen fra 1989. "Boys on the Side" er noen ganger referert til som en "feministisk road movie". Den forteller om kvinner som finner hverandre i krisetider og som skjønner at bånd mellom kvinner er sterkere enn noen av livets hindringer.

Programmet er sendt tidligere.

Amerikansk drama, road movie (1995)
Originaltittel: "Boys on the Side"
Med: Whoopi Goldberg, Mary-Louise Parker, Drew Barrymore, Matthew McConaughey, James Remar
Regi: Herbert Ross
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78