Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

Mestere 2014


1.Erik Solér var en av Norges mest kjente fotballspillere på 80-tallet. Han startet sin fotballkarriere for Lillestrøm, spilte proff i Hamburger SV og har 39 landskamper for Norge.

2.Kjersti Grini er, med godt over 1000 mål på landslaget, Norges mestscorende gjennom tidene. Hun er europamester, har OL-bronse og ble verdensmester på hjemmebane i 1999.

3.Basketballspiller Marco Elsafadi har spilt 10 år på det norske landslaget. Han har 4 seriegull og 5 NM-gull. Under idrettsgallaen i 2006 vant han prisen "Årets forbilde".

4.Hopplegenden Roger Ruud var en av 80-tallets desidert største skihoppere. Han vant 9 verdenscupseiere, har 3 NM-gull og 2 kongepokaler.

5.Snowboardkjører Stine Brun Kjeldaas var dronningen av half pipe. Hun sanket inn titalls medaljer i løpet av karrieren. Øverst rager OL-sølvet hun vant i Nagano i 1998, men hun har også vunnet VM og X-Games.

6.Knut Holmann er Norges største sommerolympier gjennom tidene med hele 6 OL-medaljer, 3 av dem i gull. Den lynraske kajakkpadleren ble også verdensmester 4 ganger.

7.Landdistanseløperen Ingrid Kristiansen vant i løpet av sin karriere både EM -og VM-gull. Hun er norgesmester 13 ganger og satte hele 5 verdensrekorder.

8.Johan Remen Evensen har en kort, men eventyrlig karriere som skihopper. Han var 6 ganger på pallen i verdenscupen, har OL-bronse og VM-sølv. Han ble legendarisk da han 11. februar 2011 landet på 246,5 meter i Vikersund og satte verdensrekord.

9.Gro Espeseth er en av Norges mest meritterte fotballspillere gjennom tidene. Hun har i løpet av 105 landskamper vunnet både EM, VM og OL for Norge.

10.Kim Rygel og hans partner Cecilie løftet sportsdans til et helt nytt nivå på 90-tallet. Med 8 VM –og EM-gull, er Kim blant Norges mestvinnende idrettsutøvere.

11.Håndballspilleren Susann Goksør Bjerkrheim har flest landskamper gjennom tidene. Hun har 2 EM-medaljer og 3 OL-medaljer, men høydepunktet er VM-tittelen på hjemmebane i 1999.